SF forud for skattereform: Færre skal betale topskat

15. maj 2012 08:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF forud for skattereform: Færre skal betale topskat
Billede mangler

SF vil hæve beløbsgrænsen for, hvornår man skal betale topskat – det skal give danske mellemindkomster en større gevinst ved at arbejde.

Metalarbejdere, tømrere, lærere og sygeplejesker, der i dag betaler topskat kan se frem til at slippe billigere efter en kommende skattereform – i hvert fald hvis det står til regeringspartiet SF.

Ifølge Berlingske Tidende vil SF nemlig hæve grænsen for, hvornår danskerne skal betale topskat for at væsentligt færre lønmodtagere rammes af det øverste skattesmæk.

– Vores mål med skattereformen er, at danskere i lav- og mellemindkomstgrupperne får en større gevinst ud af deres arbejde. Forudsat finansieringen sker på en socialt retfærdig måde, så bør reformen indeholde, at topskattegrænsen hæves. Det indebærer, at væsentlig færre almindelige lønmodtagere skal betale topskat, siger SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, til Berlingske.

Forslaget falder dog ikke i god jord hos FOA’s formand, Dennis Christensen.
– Jeg begynder at se konturerne af en skattereform, der ensidigt er til fordel for dem på arbejdsmarkedet. Dermed ser det ud til, at det bliver kontanthjælpsmodtagere, pensionister og andre svage grupper, der skal være sponsorer.

Topskatten på 15 procent sætter i dag ind, hvis man tjener over 390.000 kr. VK-regeringen fik tidligere et forlig igennem, der hæver beløbsgrænsen til 410.000 kroner i 2014.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu