ANNONCE

SF går imod Helle i dagpengesag

10. august 2012 14:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF går imod Helle i dagpengesag
Billede mangler

SF bakker op om Enhedslisten og går dermed stik imod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spørgsmålet om de mange tusinde danskere, der står til at miste deres dagpenge som konsekvens af skattereformens dagpengestramninger.
Det siger partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, til pol.dk.
– Det her er et af de helt store problemer, der ligger forude for almindelige danskere i 2013, og vi mener, at regeringen virkelig bør lægge sig i selen for at finde midler til at mindske problemet, siger Jesper Petersen.
– Jeg gør mig ingen illusioner om, at vi med de dårlige tider, der er, helt kan fjerne det. Men vi bør kunne finde initiativer, der afbøder det ret alvorlige problem med så mange tusinde danskere, der mister deres indtægt, tilføjer han.
SF’s udmelding kommer, efter at statsministeren i interviews med flere af landets store aviser har meldt ud, at det bliver svært at gøre noget for de mange dagpengemodtagere, der rammes af reformen.
– Vi er under meget kraftige økonomiske begrænsninger, som vi er nødt til at tage hensyn til. I den situation er vi nødt til at prioritere vores midler, siger hun til Berlingske og tilføjer, at prioriteringen lige nu er de unge.
Med udmeldingen lægger SF sig på linje med Enhedslisten, der har kaldt forbedringer af dagpengesystemet for et uomgængeligt krav.
Jesper Petersen vil dog ikke på nuværende tidspunkt komme med konkrete løsninger til, hvordan problemet kan løses.
– Jeg vil bare gerne hejse flaget for, at her er der en væsentlig opgave, som vi må se, om vi kan løse, selvom det selvfølgelig ikke er gratis, siger han til pol.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu