ANNONCE

SF græder tørre tårer over plustids-fiasko

25. januar 2012 16:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF græder tørre tårer over plustids-fiasko
Billede mangler

Det giver næppe mening at lokke offentligt ansatte til at arbejde flere end 37 timer om ugen, så længe arbejdsløshedskøen vokser og vokser.
Det mener SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen. På baggrund af de økonomiske krisetider er det logisk, at den såkaldte plustidsordning for offentligt ansatte står helt ubrugt hen, vurderer han.
“Jeg græder tørre tårer over det her. Det er en krisetid, hvor der bliver fyret folk inden for det offentlige. Og vi har en stor arbejdsløshed. Så er det jo ikke særlig aktuelt at få folk til at arbejde længere inden for den offentlige sektor. Men den dag om nogle år, hvor vi måske kommer til at mangle arbejdskraft, der vil der nok være større interesse for det,” siger han til Newspaq.
760.000 offentligt ansatte har i princippet haft muligheden for at få en fast arbejdsuge på op til 42 arbejdstimer mod tilsvarende højere løn og pension siden indgåelsen af den forrige overenskomst i 2008.
Aftalen var et stort ønske fra arbejdsgiverne, men kun 477 offentligt ansatte har indtil videre valgt at sige ja tak, viser tal, som Kommunernes Landsforening (KL), Moderniseringsstyrelsen og Danske Regioner har lavet for metroXpress.
De 12.500 politibetjente og kontoransatte tjenestemænd i Politiforbundet er blandt de faggrupper, der kan gå op i tid. Men det er ikke fordi, ingen ønsker at arbejde længere, lyder det fra formand Peter Ibsen.
“Når jeg taler for politiet og brede dele af det offentlige, så er det et spørgsmål om manglende økonomi i det offentlige, at man ikke har kunnet tilbyde plustidsordninger. Ønsket har ikke været der fra arbejdsgivernes side, fordi man ikke har haft penge til at betale for det,” siger han til Newspaq.
Peter Ibsen mener ikke, at ordningen skal skubbes i gang under de nuværende krisetider. Det var også med henvisning til økonomien, at parterne lod ordningen være under overenskomstforhandlingerne sidste år.
“Hvad der sker med den ved forhandlingerne i 2013 er svært at spå om, men personligt mener jeg, at ordningen bør gemmes, til der er bedre tider,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu