SF: Kasernelukninger er ikke afgjort endnu

9. marts 2013 19:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF: Kasernelukninger er ikke afgjort endnu
Billede mangler

Det er stadig et åbent spørgsmål, hvilke kaserner, der står over for en lukning. I hvert fald hvis man skal tro SFs forsvarsordfører, Jonas Dahl (SF).

 

Lørdag aften kunne DR ellers berette, at Bülows Kaserne i Fredericia vil blive nedlagt, mens Almegårds Kaserne på Bornholm overlever. Men det er altså endnu ikke afgjort, siger forsvarsordføreren.

»Man er ikke blevet enige om noget, der er stadig politiske drøftelser, og der ligger ikke en politisk aftale, derfor er det for tidligt at diskutere, om det er den ene, den anden eller den tredje kaserne, der skal lukkes,« siger Jonas Dahl til Berlingske Nyhedsbureau.

I februar afgav forsvarschef Peter Bartram sit bud på, hvilke kaserner der kan nedlægges. Forsvarschefen pegede på Bülows Kaserne i Fredericia, Haderslev Kaserne, Sønderborg Kaserne, Almegårds Kaserne på Bornholm og enten Høvelte Kaserne eller Vordingborg Kaserne.

Efterfølgende betød uenighed i forligskredsen, at politikerne ikke kunne blive enige om, hvilke kaserner, der skal lade livet. Det har medført kritik fra fagforbundet Hærens Konstabel- og Korporalforening, som mener, at politikernes ubeslutsomhed skaber unødig usikkerhed blandt Forsvarets ansatte.

Jonas Dahl gør det klart, at de ansatte ikke skal have besked gennem pressen.

»Jeg synes, de ansatte i Forsvaret har krav på at få et svar, men der ligger ikke nogen politisk aftale. Jeg er ikke sikker på, hvordan det her lander. Man er nødt til at afvente, at der er truffet en politisk beslutning, og den er altså ikke truffet endnu, slår han fast.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu