SF klar til forsøg med babyluger

1. februar 2013 07:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF klar til forsøg med babyluger
Billede mangler

En mor skal have mulighed for anonymt at aflevere sit nyfødte barn i en såkaldt »babyluge«, hvis hun af den ene eller anden grund ikke kan tage vare på barnet.

 

Meldingen kommer fra SF, efter der torsdag blev fundet et nyfødt barn i en sportstaske i København.

– Det var måske værd at prøve i en periode på to år for at se, om det er noget, som vi skal have permanent, siger sundhedsordfører Özlem Cekic (SF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun erkender, at der meget sjældent findes hittebørn i Danmark, og at de opvarmede babyluger, hvortil man kan åbne en lem og lægge barnet ind på et blødt underlag, vil kræve en del ressourcer.

– Man kan altid diskutere, hvad et menneskeliv er værd. Men man kan lave det på forsøgsbasis på skadestuer, hvor en censor registrerer, når der kommer et barn ind. Der skal ikke være personale 24 timer i døgnet 365 dage om året, siger Özlem Cekic.

Babylugerne er kendt fra blandt andet Holland, Rusland, Japan og Tyskland, hvor den første babyluge blev oprettet i Hamburg i 1999.

Herfra skal der indsamles erfaringer, mens forsøgsperioden med babyluger i Danmark kører, mener Özlem Cekic, der mener, at ordningen skaber en del etiske dilemmaer.

– Skal moderen for eksempel have fortrydelsesret, og skal hun have lov til at beholde sine andre børn, når hun har vist omsorgssvigt?, spørger Özlem Cekic.

Socialdemokraterne, de Radikale og Dansk Folkeparti er ifølge DR Nyheder også klar til at prøve babylugerne af.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu