SF kræver lov om flere pædagoger på bosteder

10. april 2012 15:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF kræver lov om flere pædagoger på bosteder
Billede mangler

Det skal være slut med, at udsatte børn bliver passet af ansatte uden relevant pædagogisk uddannelse.
Sådan lyder det fra SF’s socialordfører Özlem Cekic, efter en rundspørge fra Politiken i dag viser, at knap hver anden ansatte på private bosteder ikke er pædagog eller socialpædagog.
“Det bliver et af SF’s krav, når vi skal lave en tilsynsreform, at når private opholdsteder skal godkendes, så skal fagligheden være i orden, ellers synes jeg simpelthen ikke, at det skal være muligt, at man kan tage imod de her udsatte børn og unge,” siger hun til Newspaq.
På de 159 adspurgte bosteder er der på hver sjette sted mindre end 30 procent ansatte pædagoger.
Tallene kommer bag på socialordføreren, som tager afstand fra Kommunernes Landsforening, hvor man ifølge Politiken hævder, at balancen mellem uddannede og ikke uddannede er fin.
“Det, man kan gøre, er at gå ind og sige, at der på de private opholdssteder skal der være så og så mange pædagoger ansat, før man kan tage imod de udsatte børn, som jo har brug for massiv hjælp,” understreger Özlem Cekic om lovkravet.
Hos de to andre regeringspartier er man dog langt mere tilbageholden med at ville lovgive på området.
“Det er noget, som vi skal diskutere, men jeg tror, vi generelt skal være forsigtige med sådan nogle meget bestemte procentsatser. Det er dog virkeligt vigtigt, at vi sikrer, at der er den rigtige faglige kompetancer på det her område,” siger Socialdemokraternes ordfører på området, Maja Panduro.
De Radikales socialordfører, Hans Vestager, henviser til, at kommunerne betaler for opholdsstederne, og at de derfor har det primære ansvar for kvaliteten.
“Derfor er det kommunerne og Kommunernes Landsforening, som selv skal tage initiativ til at få forholdene bragt i orden. Hvis de ikke er i stand til det, og der fortsat er kritik, så er det jo et lovgivningsspørgsmål,” siger Hans Vestager.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu