SF: Kulturminister må se på hudfarve-sag

18. maj 2012 12:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF: Kulturminister må se på hudfarve-sag
Billede mangler

Det Danske Filminstitut, der har afvist at støtte en film med brune skuespillere, skal ikke have lov at feje sagen ind under gulvtæppet.
Det mener SF’s ligestillingsordfører Özlem Cekic, der vil have kulturminister Uffe Elbæk (R) til at gå ind i sagen.
– Jeg vil også tage kontakt til ligebehandlingsnævnet for at høre, om de kan gå ind i sagen for at vurdere, om loven om ligebehandling er overtrådt, siger hun.
Filminstitutet mener ikke, at film med andengenerationsindvandrere har nogen chancer uden for København, og derfor er det spild af penge at støtte dem. Samme instituttet uddeler hvert år millioner af statslige støttekroner til nye filmprojekter.
I et afslag på støtte til børnefilmen MGP Missionen skriver redaktionen bag støtteordningen den 6. oktober 2011, at man finder filmen både “velmenende og sympatisk”, skriver Information.
Men Det Danske Filminstitut har samtidig svært ved at se “tilstrækkeligt potentiale til at ramme det brede familiesegment” – og så tilføjes det:
“Dertil kommer, at film med et cast med anden etnisk baggrund ikke har vist sig at være specielt salgbare i provinsen”, lyder det i afslaget, som Information har fået aktindsigt i.
– De sidste 10 år har rykket grænserne for, hvad man tillade sig at beskylde minoriteter for. Det mærker de diskriminerede selvfølgelig. Når selv Det Danske Filminstitut diskriminerer på grund af etnicitet, viser det, hvor alvorligt situationen er, siger Özlem Cekic.
Filminstituttets områdedirektør for Produktion og Udvikling, Claus Ladegaard, erkender, at formuleringen er “meget, meget uheldig”.
– Det er ikke en legitim begrundelse. Jeg synes heller ikke, det er en rigtig begrundelse, og jeg er ked af, at den overhovedet optræder i et afslagsbrev, siger direktør Claus Ladegaard til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu