SF-ministre i kor: Vi står altså bag Villy

1. april 2012 15:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF-ministre i kor: Vi står altså bag Villy
Billede mangler

I en spritny fælles udtalelse går tre SF-ministre i rette med mediernes tolkning af debatten om partiets identitet.
 
SF er både et arbejderparti og et folkeparti. Sådan lyder det nu fra tre af partiets minister med efternavnene Auken, Olsen Dyhr og Möger Pedersen.
 
“Vi ærgrer os over den seneste uges debat om, hvad SF er for et parti. Debatten har været præget af falske modsætninger,” udtaler ministrene i en fælles pressemeddelse og slår fast:
 
“vi står fuldt og helt bag Villy Søvndal, når han siger, at SF er et folkeparti hvor alle er velkomne og et arbejderparti, der slås for almindelige lønmodtagere.”
 
I går skabte kandidat til næstformandsposten Mattias Tesfaye og efterfølgende også skatteminister Thor Möger Pedersen røre i partiet ved at give udtryk for, at SF ikke er for bankdirektører, overlæger og advokater.
 
Siden er miljøminister Ida Auken og handelsminister Pia Olsen Dyhr blevet citeret for at tage til genmæle med deres udtalelser om, at partiet favner både arbejderen og akademikeren.
 
Men udtalelserne, der er gengivet i Politiken, er en uge gamle og altså ikke en reaktion på Thor Möger Pedersen og Mattias Tesfayes udmeldinger, erfarer Newspaq.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu