SF-ministre styrer mod exit fra Folketinget

8. april 2013 11:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF-ministre styrer mod exit fra Folketinget
Billede mangler

De dystede i 2005 om formandsposten i SF, men efter næste folketingsvalg kan både udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) være fortid i ikke bare regeringen, men også i selve Folketinget.

 

Det viser en geografisk prognose foretaget af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet for netavisen Altinget.dk. Prognosen tager udgangspunkt i de månedlige meningsmålinger og viser, hvordan de forskellige mandater i landets valgkredse ville falde ud, hvis der var folketingsvalg nu.

Villy Søvndal har i et stykke tid stået til at miste sit folketingsmandat, mens Pia Olsen Dyhr for første gang står til at ryge ud af Folketinget.

SF vil ifølge både Altinget.dk og Berlingske Barometer, der viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, få otte mandater ved næste folketingsvalg. Det er en halvering i forhold til valget i 2011.

Det betyder foruden et farvel til Villy Søvndal og Pia Olsen Dyhr også, at folketingsmedlemmer som Özlem Cekic (SF), Eigil Andersen (SF) og Anne Baastrup (SF) står til at miste deres pladser i folketingssalen. Ole Sohn (SF) og Pernille Vigsø Bagge (SF) står heller ikke til genvalg, men de har dog begge annonceret, at de ikke genopstiller.

Socialdemokraterne oplever ligeledes dårlige meningsmålingerne for tiden, og her står blandt andre finansordfører John Dyrby Paulsen (S) og trafikordfører Rasmus Prehn til at ryge ud af Folketinget. S står til at opnå 31 mandater mod 44 i 2011.

Hos De Radikale står man til at gå to pladser tilbage og dermed opnå 15 mandater.

Her er endnu en minister i farezonen, da udviklingsminister Christian Friis Bach (R) ifølge Altinget.dk også må forberede sig på et farvel til Folketinget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu