SF ønsker mere effektiv akutjobordning

7. marts 2013 10:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF ønsker mere effektiv akutjobordning
Billede mangler

Det er for tidligt at dømme akutjobordningen død, selv om det er kommet frem, at kun få procent af de ledige i landets tre største fagforbund, der har mistet dagpengene siden nytår, har fået et akutjob.

 

Det mener SFs fungerende arbejdsmarkedsordfører, Sanne Rubinke (SF), der dog finder det nødvendigt at evaluere ordningen sidst på foråret eller først på sommeren.

»Jeg er ikke forfærdet, men jeg må sige, at jeg havde drømt om noget andet. Vi følger udviklingen tæt, og der er hele tiden grund til at tænke, om vi kan gøre mere for at motivere til, at både offentlige og private arbejdsgivere ansætter akutledige i akutjob,« siger Sanne Rubinke.

En rundspørge, som HK har foretaget blandt de medlemmer, der siden nytår har mistet dagpengeretten, viser, at sølle én procent af dem har fået et akutjob, skriver Jyllands-Posten torsdag. Hele 78 procent af de adspurgte HK-medlemmer svarer ifølge avisen, at de har søgt et akutjob, hvoraf en fjerdel har søgt flere end ti job.

De tre fagforbund anklager arbejdsgiverne for at undvige deres samfundsansvar ved ikke at ansætte de langtidsledige, men det afviser Dansk Arbejdsgiverforening, DA, der mener, at problemet ligger begravet et helt andet sted.

»Det er selve arbejdsrytmen i jobcentrene, der fuldstændigt skal omlægges. Her venter der en stor opgave. Det ville desuden være naturligt, hvis a-kasserne havde en noget mere konstruktiv tilgang til den her ordning og talte muligheder op i stedet for hele tiden at tale det ned, således at de berørte selv og arbejdsgivere får en fornemmelse af, at der er tale om et håbløst projekt,« siger Jørn Neergaard Larsen, administrerende direktør i DA.

Det er ikke Sanne Rubinkes indtryk, at nogen modarbejder ordningen.

»Der er altid børnesygdomme, når man iværksætter noget nyt. Det handler om oplysning og om at motivere til at huske, at der akutledige, som har førsteret til de her akutjob,« siger SF-ordføreren.

Det er torsdag ikke lykkedes at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu