SF ønsker også offentlig vækst

1. marts 2013 11:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF ønsker også offentlig vækst
Billede mangler

En ny Gallup-måling foretaget for FOA viser, at to ud af tre danskere ikke synes, der skal skæres mere i den offentlige sektor. Målingen slår også fast, at 46 procent af danskerne gerne vil udvide sektoren med flere offentlige ansatte. SFs finansordfører, Jonas Dahl (SF), ønsker også at sikre væksten i den offentlige sektor.

 

»Det er blandt andet det ønske, der er baggrund for det, regeringen har fremlagt med »Vækstplan DK«. Vi vil sikre, at der frem mod 2020 er vækst i den offentlige sektor,« siger han.

Regeringens konkurrenceevnepakke, som blev fremlagt tirsdag, lægger op til at bremse stigningen i det offentlige forbrug, så det holdes nede på en 0,6 procents stigning i stedet for den planlagte offentlige vækst på 0,75 procent.

Det har fået FOAs forbundsformand til at sige, at begrænsningerne vil koste på den service, de ansatte kan give. Jonas Dahl synes dog, at FOA og befolkningen generelt skal slå koldt vand i blodet.

»Vi er mange, der ønsker en højere offentlig vækst. Men det, der er afgørende, er, at vi sikrer væksten i hele samfundet. Hvis ikke vi har det, så kan den offentlige vækst være nok så god, men så hænger budgetterne bare ikke sammen,« siger finansordføreren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu