SF-profil: Sænket selskabsskat er »ikke klassisk SF-politik«

27. februar 2013 12:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF-profil: Sænket selskabsskat er »ikke klassisk SF-politik«
Billede mangler

Det bør stå klart for enhver, at en sænkning af selskabsskatten ikke er noget, man går ind for i regeringspartiet SF.

 

Det siger politisk ordfører Jesper Petersen (SF) dagen efter, at regeringen har fremlagt sin vækstplan, som blandt andet indeholder en sænkning af netop selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

»Det er da klart for enhver, at det ikke er klassisk SF-politik at sænke selskabsskatten. Vi har jo i mange år argumenteret for, at det var andre veje, vi skulle gå,« siger Jesper Petersen.

Han understreger, at sænkningen af selskabsskatten indgår som et element i den samlede vækstplan, der som helhed er nødvendig for at styrke dansk økonomi og skabe arbejdspladser.

»At det er rigtigt at lave den plan, det er jeg fuldstændig overbevist om, og så kan man synes mere eller mindre godt om de forskellige elementer,« siger han og fastslår, at SF i forhandlingerne om vækstplanen har lagt vægt på at øge offentlige investeringer og sikre uddannelse til ufaglærte.

Udmeldingen fra Jesper Petersen kommer, efter psykiatri- og sundhedsordfører Özlem Cekic (SF) tidligere onsdag kaldte det »torskedumt« at sænke selskabsskatten og fastslog, at det aldrig bliver SF-politik.

En række andre SFere har ligeledes kritiseret vækstplanen, og SFs byrådsgruppe i Horsens opfordrer partitoppen til helt at trække sig ud af regeringen.

Gruppeformand Anne Baastrup (SF) siger, at man tager kritikken fra baglandet seriøst, og at hun nu skal holde en række møder rundt om i landet.

»Jeg kan også selv se på de mails, jeg får, at der er udfordringer, og det, jeg selvfølgelig vil gøre, er at tage en seriøs samtale med de forskellige medlemmer, og vi vil også tage ud i de forskellige storkredse og snakke med folk,« siger Anne Baastrup.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu