ANNONCE

SF vil droppe dronninge-besøg

13. januar 2012 07:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF vil droppe dronninge-besøg
Billede mangler

SF vil fjerne resterne af det danske kongehus’ politiske magt.
Det er spild af tid, når hele regeringen og dronningen skal mødes i statsrådet for at underskrive love og lovforslag, skriver Jyllands-Posten om SF’s forslag.
“Der bliver brugt megen tid på at læse lovforslag op for hinanden og holde statsråd, som ikke har nogen praktisk politisk betydning, men lægger beslag på både vigtig ministertid og vigtig dronningetid,” siger SF’s politiske ordfører, Jesper Petersen, til Jyllands-Posten.
Statsrådet holder møder otte-ti gange om året, og hver møde varer omkring en time. Desuden sender det forkerte signaler, at man overhovedet har et statsråd, som er afhængigt af dronningen, mener SF.
Socialdemokraterne er villige til at se på en afskaffelse af statsrådene og vil nedsætte et udvalg, som skal se på den grundlovssikrede institution.
“Det er fornuftigt at diskutere det og vurdere, om tingene skal være, som de altid har været, eller om der er nye måder at organisere arbejdet på,« siger gruppeformand Mogens Jensen til Jyllands-Posten.
Men hverken Venstre, De Radikale eller De Konservative er villige til at skære kongehuset ud af ligningen.
“Hvis man skal have et statsoverhoved, skal der også være knyttet nogle funktioner til det,” siger gruppeformand Marianne Jelved til avisen, mens De Konservative finder en historisk værdi i statsrådene.
“Statsrådet repræsenterer vores historie og det, som vi er kommet af – det synes jeg, at vi skal hylde. Jeg synes ikke, at det er et argument, at man har brug for en ekstra time om måneden. Så skal SF hellere sige direkte, at de er ligeglade med vores værdier og vores kulturarv,” siger politisk ordfører, Benedikte Kiær, til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu