SF vil fortsætte i regering efter valg

4. april 2013 00:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF vil fortsætte i regering efter valg
Natten til torsdag var topministre samlet for at drøfte et regeringsindgreb i lærerkonflikten. Foto: Colourbox.

Selv om SF er sendt til tælling i meningsmålingerne, går partiet til valg på at blive i regeringen. Det slog partiformand Annette Vilhelmsen (SF) fast, da hun onsdag aften gæstede Deadline på DR2.

 

»Vi stiller op til regering, fordi det er der, hvor vi får mest indflydelse,« sagde Annette Vilhelmsen i Deadline.

For et par uger siden var SF-formanden ikke klar i mælet, da talen faldt på partiets fremtid. På et spørgsmål om, hvorvidt SF går til valg på at blive regeringsparti næste gang, sagde hun til Berlingske Nyhedsbureau:

»Vi går altid til valg på at få mest mulig indflydelse.«

Hun blev efterfølgende spurgt, om det er i regering:

»Det er altid, hvor vi får mest indflydelse. Næste valg er kommunalvalget,« svarede hun.

I Deadline onsdag aften understregede Annette Vilhelmsen, der har været SF-formand siden oktober sidste år, at hun ikke lader sig forskrække af meningsmålinger:

»Hvis jeg skulle til at lave politik efter, om vi stiger et point eller ej – det ville være useriøst. Jeg er optaget af, at vi om to år, ved næste valg i 2015, så er det der, vi bliver målt,« sagde hun.

Adskillige SF-byrådsmedlemmer har de seneste dage skrevet under på et brev, der opfordrer Kommunernes Landsforening (KL) til at ændre kurs i den igangværende konflikt med lærerne. Annette Vilhelmsen vil hverken blande sig i konflikten eller kommentere KLs kurs:

»Jeg vil slet ikke blande mig i det, fordi der kører en faglig konflikt. Det, jeg håber, er, at parterne kan mødes og få skabt en løsning, så vi kan få hverdagen tilbage igen,« sagde Annette Vilhelmsen i Deadline.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu