SF vil opdrage børn til at betale skat

12. marts 2012 07:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF vil opdrage børn til at betale skat
Billede mangler

Fremover skal det være en pligt at opdrage sine børn til at blive gode, danske borgere, der betaler deres skat og ikke bryder loven.
Sådan lyder en del af indholdet i et udkast til SF’s nye principprogram, som er blevet sendt ud til partiets medlemmer, skriver Information.
“Enhver myndig borger har pligt til så vidt muligt at forsørge sig selv, at overholde landets love, betale sin fastlagte skat, udvise respekt over for andre mennesker og for fællesskaberne samt opdrage sine børn til at opfylde disse pligter,” lyder det blandt andet i principprogrammet, som vækker harme hos flere SF’ere.
I SF’s landsledelse er Peter Westermann og Trine Pertou Mach utilfredse med den nye politiske linje, på trods af at de selv som selv stemte for at sende udkastet ud til partiets medlemmer.
“Jeg ville aldrig have skrevet den sætning ind. Ikke fordi jeg er uenig i, at man skal betale sin skat, men børneopdragelse hører ikke hjemme i et principprogram. Der er vi vist lige lovligt langt inde i spisestuen hos folk,” siger Trine Pertou Mach til Information.
Peter Westermann bakker kritikken op ved at kalde ideen autoritær og formynderisk.
To tidligere SF-medlemmer, Leif Hermann og Pernille Frahm, synes i det hele taget, at udkastet til principprogrammet er principløst.
“Den populistiske analyse er stærkere end den politiske analyse. Der er ingen analyse i udkastet. Det er Socialdemokratiet light,” siger Pernille Frahm til Information.
SF’s næstformand, Meta Fuglsang, siger, at SF ikke er på vej til at blande sig direkte i forældres børneopdragelse og ser frem til, at diskutere udkastet på partiets næste landsmøde.
“Jeg forventer, at vi får en bramfri debat, og jeg forventer, der kommer en del ændringsforslag til udkastet. Og så er jeg sikker på, at vi til sidst med applaus får et principprogram, som alle kan være tilfredse med,” siger Meta Fuglsang til Information.
Kilde: Information
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu