SFer: DF skyld i kasernelukning i Sønderborg

11. marts 2013 14:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SFer: DF skyld i kasernelukning i Sønderborg
Billede mangler

Dansk Folkeparti bærer skylden for, at kasernen i Sønderborg må lukke.

 

Sådan lyder det nu fra SFs politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), der selv er valgt i Sydjyllands Storkreds.

»Heldigvis blev forsvarskommandoens udspil om at lukke både Haderslev og Sønderborg kasseret – så Haderslev Kaserne forbliver. Det glæder jeg mig over som sønderjyde og gammel Haderslev-dreng. Men var Dansk Folkeparti ikke sprunget i målet, da der i december faktisk lå en aftale uden sønderjyske lukninger, jamen så var vi ikke havnet i denne situation,« siger han til jv.dk.

SFeren mener, at det vil skade området omkring Sønderborg, at byens kaserne skal lukke. Det sker som et led i Forsvarets spareøvelse, som skal føre til besparelser for 2,7 milliarder kroner.

»Jeg er meget frustreret og ærgerlig over udfaldet af hele det her forløb. En velfungerende, afholdt og optimalt udnyttet militær lokalitet lukkes til skade for Sønderborgområdet og i sidste ende for opbakningen til forsvaret i landsdelen,« siger Jesper Petersen til jv.dk.

Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup (DF), er dybt uforstående over for Jesper Petersens udtalelse. Dansk Folkeparti er skyld i, at der ikke skal lukkes flere kaserner, end kasernen i Sønderborg og Bülows Kaserne i Fredericia, siger hun.

»Det er noget vrøvl, det er det rene vås. Det er lykkedes DF at sørge for, at der ikke skal lukkes flere end de to kaserner,« siger forsvarsordføreren, som også skriver på sin facebookprofil, at Dansk Folkeparti har afværget den »massakre«, som regeringen havde lagt op til sammen med Venstre og de Konservative.

Ud over kasernerne i Sønderborg og Fredericia skal store dele af Vordingborg Kaserne også lukke.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu