SFer holder fast: Özlem Cekic siger nej til skattereform

29. juni 2012 21:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SFer holder fast: Özlem Cekic siger nej til skattereform
Billede mangler

Özlem Cekic ændrer ikke ved sit nej til regeringens skattereformmed V og K – Ôzlem Cekic vil stadig stemme imod og trodser dermed partiledelsen.
 
Trods massivt pres står SF’s folketingsmedlem Özlem Cekic fast: Hun stemmer nej til regeringens skattereform og trodser dermed partiledelsen, der ellers har lagt voldsomt pres på Özlem Cekic for at hun skulle ændre sit standpunkt.
 
Fra USA skriver Özlem Cekic følgende på sin facebook-profil fredag aften – selvom hun i første omgang havde besluttet at tie stille indtil hun igen lander i Danmark lørdag:
 
”Jeg ville gerne hjem og snakke med min mand inden, men min ledelse har bedt mig at fortælle min beslutning allerede nu. Jeg er utrolig ked af hele situationen. Men jeg kan ikke som SFer stemme for en aftale, hvor arbejdsløse, efterlønsmodtagere, førtidspensionister, handicappede og syge skal betale for skattelettelser til de velhavende. Det er hverken retfærdigt eller udtryk for social balance. Og det stemmer ikke overens med SFs politik om, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs.
Det er en svær situation at stå i og jeg håber I har forståelse for min beslutning. Jeg gjorde min position klar for min ledelse allerede for 2 måneder siden, da det gik op for mig hvad der måske var på vej. Internt har jeg hele vejen igennem prøvet at påvirke vores forhandlere til at opgive at tage fra overførselsindkomsterne. Desværre uden held.
Siden onsdag har jeg tænkt mig grundigt om igen. Det er ikke en let beslutning, at stemme anderledes end flertallet i Folketingsgruppen. Men der er brug for en SF-stemme, der udtrykker den politik om social retfærdighed som vi gik til valg på, som vi vedtog på landsmødet og som Landsledelsen vedtog som mandat til vores forhandlere. Jeg er glad for, at Landsledelsen faktisk ikke godkendte skattereformen, men kun tog den til efterretning,
Jeg ønsker, at de mennesker som bragte os til magten fordi de ønskede et mere socialt retfærdigt Danmark også oplever, at der stadig er plads til deres holdninger i SF. Det har altid været et af SFs grundlæggende principper, at der var højt til loftet og langt til døren. Sådan håber jeg stadig det er. Jeg går ingen steder. Jeg er SFer og vil blive ved med at være SFer. Jeg håber at der vil blive ved med at være plads til mine holdninger i SF.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu