SFere kræver SF ud af regering

25. februar 2013 16:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SFere kræver SF ud af regering
Billede mangler

SF skal enten trække sig ud af regeringen nu og her eller foretage en urafstemning, så partiets medlemmer kan få lov til at afgøre det.

 

Det mener to SF-kandidater, der stiller op til byråds- og regionsvalg, efter at regeringen mandag har fremlagt sit udspil til en kontanthjælpsreform, der blandt andet lægger op til at fjerne kontanthjælp for unge under 30 år og erstatte den med en lavere »uddannelsesstøtte«.

»Vi føler os magtesløse. Og hvis det her går igennem, vil vi ikke stille op til valget i efteråret. Vi vil ikke være en del af det, for vi kan ikke stå inde for projektet længere. Regeringen har gang i en omvendt Robin Hood, og sådan har det været hele vejen igennem. Kontanthjælpsreformen er dråben, der får bægeret til at flyde over,« siger Tenna Vebert Birk til politiken.dk.

Hun og partifællen Leif Skrydstrup Jensen har derfor startet en underskriftsindsamling blandt partiets medlemmer for at få SFs landsledelse til at sige nej til kontanthjælpsreformen.

Tenna Vebert Birk, der stiller op til regionsvalget i Region Sjælland, kalder underskriftsindsamlingen for et sidste ydmygt forsøg på at få partitoppens opmærksomhed og undgå at begå »komplet politisk selvmord«.

Hun er særligt kritisk over for formand Annette Vilhelmsen (SF).

»Vi havde håbet på, at en Annette Vilhelmsen kunne gøre noget anderledes, og ja hun har været meget ude til medlemmer, men hver eneste gang, der kommer kritik i deres retning, lukker de ørene, kan ikke forklare eller undlader at svare,« uddyber Tenna Vebert Birk på sin Facebook-profil.

SFs næstformand Peter Westermann skriver på Facebook, at han er »tryg« ved, at regeringens udspil til en kontanthjælpsreform tager udgangspunkt i Socialrådgiverforeningens forslag, men erkender, at udspillet kunne se bedre ud.

»Vilkårene for samfundets svageste er rødt hjerteblod for SF. Havde vi haft flertal alene, ville forslaget se anderledes ud. Men forslaget ville også se anderledes ud, hvis SF ikke havde været med i regeringen,« skriver Peter Westermann.

De to SFeres underskriftsindsamling løber frem til 7. marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu