SFere: Nu diskuterer vi partiets sjæl

14. april 2012 12:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SFere: Nu diskuterer vi partiets sjæl
Billede mangler

Lysten til diskussion blomstrer i SF.
På landsmødet i Kolding skal de 650 medlemmer lørdag diskuterer selve kursen for partiet de næste to år. I det såkaldte principprogram på 169 linjer har SF-medlemmer hele 394 forslag til ændringer.
“Principprogrammet er afgørende for partiets sjæl, og ændringsforslag er et udtryk for levende partidemokrati,” siger Emilie Turunen, medlem af Europa-parlamentet.
Landsledelsen med Villy Søvndal (SF) i spidsen har lavet et udkastet, der beskriver SF’s holdninger og visioner. Emilie Turunen understreger dog, at de 394 forslag til ændringer af ledelsens udkast er småting i forhold til partiet De grønne i Tyskland. Her var der 2.000 ændringsforslag, beretter SF-politikeren.
Men der er dog stadig brug for viskelæderet, så ledelsens udkast ikke bliver til kursen for SF, mener tidligere folketingsmedlem Pernille Frahm.
“Jeg mener, et skib skal have en retning. Dem der stemmer på SF skal vide, hvilket retning vi sejler. Men det får de ikke, som det ser ud nu,” siger Pernille Frahm, der har været beskyldt for at puste til gløderne i en intern strid.
“Det er ikke kun pressen og brokkerøve som mig, der er skyld i SF’s dårlige meningsmålinger!” slår hun dog fast fra talerstolen.
Gunnar Svendsen fra SF-Gladsaxe går også imod ledelsen, og han anbefaler ligefrem at forkaste ledelsens politiske kurs for partiet.
Andre som Peter Andersen fra Ballerup brugte sin taletid til at fremhæve, at der intet er om boligpolitik i ledelsens vision, hvilket der selvfølgelig skal laves om, forklarede han.
SF har kun haft fire principprogrammer i sin 53-årige levetid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu