SFere stemmer Möger ind i magtfuldt udvalg

14. april 2012 13:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SFere stemmer Möger ind i magtfuldt udvalg
Billede mangler

162 ud af 421 medlemmer i SF stemte for mere magt til den omstridte Thor Möger Pedersen (SF).
Det er nemlig nok til en plads i det såkaldte redaktionsudvalg, viser afstemningen på SF’s landsmøde i Kolding. Det sker, selvom flere unavngivne SF’ere i flere medier har beskyldt Möger for SF’s højredrejning politisk.
Sammen med skatteministeren kom den tidligere partiformand Holger K. Nielsen med i udvalget som topscorer. Han fik 226 stemmer.
Udvalget skal være fødselshjælper til kursen for SF i form af principprogrammet, og har derfor en hvis magt på, hvilke af de knap 400 ændringsforslag, der kommer igennem i det endelige program.
Det ni mand store redaktionsudvalg skal sidde natten til søndag og lave anbefalinger til de mange ændringsforslag til SF’s kurs. Søndag skal de delegerede så stemme om det endeligt principprogram. Men kursen for partiet ligger i høj grad i formuleringen i programmet, hvor altså redaktionsudvalget skal redigere.
Udover skatteministeren kom politisk ordfører Jesper Petersen, næstformand Meta Fuglsang og Steen Gade også med i udvalget.
Folketingsmedlem Özlem Cekic kom også med i udvalget med færrest stemmer, 128. Det sker selvom hun kommer med et kontroversielt forslag om at hæve boligskatten efter næste folketingsvalg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu