SFs landsledelse lægger op til selvransagelse

1. marts 2013 11:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SFs landsledelse lægger op til selvransagelse
Billede mangler

Når SFs landsledelse samles fredag og lørdag, er det med visheden om, at partiet ifølge en Megafon-måling får opbakning fra blot 4,8 procent af vælgerne.

 

Det og de seneste års markante nedtur har fået dele af baglandet til at spørge, om SF overhovedet har noget at gøre i regeringen, hvilket ikke er gået landsledelsens næse forbi.

»Jeg noterer mig den kritik, der er blevet rejst af baglandet, og det må vi se på med bekymring særligt set i lyset af den seneste meningsmåling,« siger folketingskandidat Serdal Benli (SF), der blev valgt til SFs landsledelse i 2012.

Han mener ikke umiddelbart, at tiden er inde til at forlade regeringen, men han vil ikke afvise, at det kan komme på tale.

»I politik skal man aldrig udelukke noget, men jeg vil ikke være bombastisk her og sige, at det skal stilles op på den måde. Vi skal have en god drøftelse af det her i landsledelsen og eventuelt også med vores bagland, og så må vi tage den derfra,« siger Serdal Benli.

Peter Westermann (SF), der er næstformand i SFs landsledelse, forestiller sig dog ikke, at spørgsmålet om et SF uden for eller inden for regering kommer til at fylde så meget på landsledelsens møde. Men intet er helligt.

»Jeg har ikke hørt, at nogle fra landsledelsen vil have rejst den debat, men hvis nogen ønsker den diskussion, så tager vi den,« siger Peter Westermann.

»Det er den overordnede udvikling, som landsledelsen skal forholde sig til og først og fremmest til, om SF er det rigtige sted for at kunne sætte partiets aftryk på dansk politik,« siger næstformanden og åbner dermed døren op på vid gab for en snak om et SF-farvel til regeringen.

Hans Winther (SF), der også er medlem af landsledelsen og tidligere formand for SF i Vejle Amt, mener, at SF på nuværende tidspunkt er lige der, hvor partiet skal være.

»Jeg tror ikke, det vil løse noget problem at gå ud af regeringen. Vi vil stadig stå mede de samme politiske udfordringer og problemer. Men det er da klart, at vi må vurdere, hvor vi kommer længst. Er det uden for regeringen, eller inden for? Men jeg mener absolut ikke, at vi er i nærheden af at sige, at det er uden for,« understreger Hans Winther.

Han mener i stedet, at vejen ud af krisen er igen at komme til at få fremstillet en klar venstreorienteret profil, samtidig med at SF er i regering.

»Det er den gordiske knude, vi skal have skåret over,« siger Hans Winther og understreger, at det blandt andet skal gøres en klarere varedeklaration på de politiske aftaler, som partiet skriver under på.

»Vi skal først og fremmest sige vores ærlige mening og indrømme, at vi er gået på kompromis, når vi er med til at gennemføre en lavere selskabsskat,« siger Hans Winther.

SFs landsledelse er samlet i Middelfart fredag og lørdag for at diskutere den aktuelle politiske situation for partiet og lægge en ny strategi for SF.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu