ANNONCE

Shannen Doherty afslører: Kræften er tilbage

5. februar 2020 10:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Shannen Doherty har for nylig afsløret, at hun er alvorligt syg med brystkræft.

Shannen Doherty har kræft igen, afslørede hun tårevædet for nylig i et amerikansk talkshow.

Her kunne den tidligere Beverly Hills-stjerne sætte ord på sygdommen, der er vendt tilbage stærkere end nogensinde før.

Skuespilleren, der ellers blev erklæret kræftfri for omtrent tre år siden, forklarede, at sygdommen nu er i det såkaldte stadie fire. Det er meget alvorligt.

– Jeg tror ikke, jeg har fordøjet oplysningen endnu. Det er en bitter pille at sluge. Min første reaktion var, hvordan jeg skal fortælle det til min mor og min mand, sagde hun i talkshowet.

Hvad fejler Shannen Doherty?

Skuespillerinden har tidligere været meget syg med brystkræft. I en række intense opslag på sin Instagram-profil gav hun sine følgere et meget tæt indblik i sin hverdag som kræftpatient.

Hun blev erklæret kræftsyg i 2015 og undergik et meget voldsomt forløb med kemoterapi, fordi kræften havde spredt sig til andre dele af kroppen.

I den forbindelse fik hun fjernet sit ene bryst.

Doherty blev erklæret rask i 2017. Under sit besøg hos det amerikanske talkshow i februar 2020 afslørede stjernen så, at kræften er vendt tilbage, og denne gang er det virkelig alvorligt.

Hvor syg er Shannen Doherty?

Meget syg. Selv har hun afsløret, at kræften er i det såkaldte stadie fire. Det betyder, at der er metastaser. Kræften har altså spredt sig.

Helbredelsesmulighederne er begrænsede, men behandlingen indeholdet typisk hormonbehandling, kemoterapi, operationer og meget andet.

Brystkræft i stadie fire er ikke en dødsdom, men det anslås at være livstruende, og kvinder med brystkræft i stadie fire opfordres til at være realistiske, men også optimistiske, angående fremtiden.

Hvem er Shannen Doherty?

Skuespillerinden blev verdenskendt især, da hun spillede Brenda Walsh i TV-megahittet Beverly Hills 90210, der her hjemme blev sendt i 90’erne på TV 2.

Hun har også haft vigtige roller i serier som Det Lille Hus På Prærien og Heksene fra Warren Manor.

Ovenpå sin raskmelding i 2017 deltog Doherty i genskabelsen af 90210, hvor hele det levende originale hold af skuespillere var med. Serien var kortlivet.

Har Shannen Doherty familie?

Shannen Doherty har været gift tre gange. Siden 2011 har hun været gift med fotografen Kurt Iswarienko.

Hun har været gift to gange tidligere.

Fakta

Det vi alle spø'r om

Denne artikel er en del af serien “Det vi alle spø’r om”, hvor vi på Newsbreak.dk forsøger at give nogle af de svar på aktuelle emner, som danskerne søger på søgemaskiner som Google.

I serien forsøger journalisten at give nogle konkrete svar på aktuelle navne, begivenheder og begreber ud fra de søgninger, som vi enten ved bliver lavet på Google – eller de søgninger journalisten formoder kommer i kølvandet på den aktuelle sag.

Det er ikke alle spørgsmål, vi søger svar på, som vi konkret kan besvare. Det kan være svar på fremtidige begivenheder som eksempelvis Tour de France 2021, hvor vi endnu ikke ved hvilke danske ryttere, der deltager – eller i forbindelse med Christian Eriksens skifte til fodboldklubben Inter, hvor vi ikke præcist kan give svar på, hvad han tjener. Men vi forsøger at komme så tæt på som overhovedet muligt.

God læselyst

Uffe Dahl,
Redaktør, Newsbreak.dk

Kilder: Cancer.org, Good Morning America, Instagram, IMDB

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu