Sharapova udraderede Wozniacki i finalen

17. marts 2013 21:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sharapova udraderede Wozniacki i finalen
Foto: Getty Images/All Over.

Caroline Wozniacki kæmpede forbilledligt men forgæves mod Maria Sharapova, der spillede en nærmest overjordisk finale i Indian Wells

 

Caroline Wozniacki sled og slæbte, men kunne ikke stille noget op imod Maria Sharapova i finalen i WTA-turneringen i Indian Wells. Danskeren har dog alligevel noget at glæde sig over, trods den tabte finale.

Når verdensranglisten mandag bliver gjort op, rykker Caroline Wozniacki én plads frem, til verdens nummer ni, blandt andet grundet solidt spil i turneringen i USA, hvor hun søndag aften dansk tid mødte Maria Sharapova i finalen.

På forhånd havde flere tippet Caroline Wozniacki gode muligheder mod russeren, og dermed vinde en af de turneringssejre, der er blevet længere imellem på karrierebladet siden 2011. Men danskeren kunne dog ikke stille noget op imod bookmakernes favorit, Maria Sharapova, der mandag på verdensranglisten bytter plads med Victoria Azarenka og rykker op på andenpladsen.

Det var en usårlig Maria Sharapova, der i store dele af kampen befandt sig i den ofte efterstræbte tilstand af perfekt koncentration og toptunede evner. Russeren var simpelthen i zonen, og det ene vinderslag efter det andet drønede ned mod en bravt kæmpende Wozniacki.

Uanset hvilken dør Caroline Wozniacki forsøgte at åbne, smækkede Sharapova den straks i fjæset på hende igen. Det stod hurtigt klart, at finalen i Indian Wells ville blive en blændende tennis-forestilling. Desværre med danskeren i en birolle.

Sharapova fik en god start på styrkeprøven, da hun i første parti brød Caroline Wozniackis serv og hurtigt satte kampens første point ind på kontoen. Det lykkedes russeren at øge føringen til 2-0, inden Wozniacki kom på tavlen.

Det skete efter et udmarvende parti, hvor Caroline Wozniacki heroisk jagtede og returnerede hver eneste bold til russeren. Det lykkedes flere gange for Wozniacki at fange russeren på det forkerte ben, hvilket banede vejen for Wozniackis første point i første sæt, der endte 6-2.

Sharapova fortsatte dog med at hive serveesser og blændende spil op af posen efter behag, og trods flere omgange af velmenende coaching fra far Piotr Wozniacki, kunne hun ikke stoppe russeren.

I modsætning til semifinalen mod Angelique Kerber, hang Wozniackis spil dog solidt sammen fra begyndelsen, og lige fra første bold var det en helstøbt præstation fra danskeren, der stædigt holdt stand i sin defensiv mod en tændt Sharapova.

Den forholdsvist langsomme overflade på Centre Court-banen gjorde, at Wozniacki kunne nå at jagte russerens bolde ned og smide dem tilbage i hovedet af hende. I andet sæt lykkedes det Wozniacki at smide lidt grus i det russiske maskineri, og reducere til 3-2. Det frustrerede Sharapova, der af respekt for danskerens hårdhed konstant pressede på for at øge forspringet.

Det var dog alligevel blot et mellemspil, for Sharapova pressede sig igennem, knuste det danske oprør og lukkede andet sæt og dermed kampen med 6-2.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu