ANNONCE

Sheikh har ifølge dommer kidnappet to døtre

5. marts 2020 20:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sagens hovedperson har forsøgt at holde sagen hemmelig.

Sheikh har ifølge dommer kidnappet to døtre
Sheikh Mohammed holder to af sine døtre fanget, lyder det fra dommer. Foto: Scanpix/Suzanne Plunkett

Sheikh Mohammed, milliardær og premierminister i Dubai, har stået bag kidnapning, tortur og trusler. Sådan lyder det fra Storbritanniens Landsret, ifølge BBC. Retten finder blandt andet, at Sheikh Mohammed stod bag kidnapningen af to af hans døtre, Shamsa og Latifa.

Hans datter Shamsa stak af fra familiens hjem i England i 2000, men hun blev sidenhen fanget af Sheikh Mohammeds agenter. Hun holdes, ifølge BBC, fanget i Dubai den dag i dag.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Hans Datter Latifa forsøgte at flygte fra familien i 2002 og 2018. Ifølge BBC blev hun, efter det første flugtforsøg, holdt fanget i tre år i Dubai. I 2018 var hun nær sluppet fri, men hun blev fanget til søs og sendt tilbage til Dubai, hvor hun er i husarrest.

En dommer i sagen har gjort det klart, at påstande fra Latifas side om, at hun er blevet udsat for psykisk mishandling, grænsende til tortur, er troværdige.

Dommeren i sagen finder derudover, at Sheikh Mohammed fastholder et regmine, hvor begge kvinder er frataget deres frihed.

Hustru skiftede mening

Sheikh Mohammed blev i 2004 gift med Haya, prinsesse af Jordan. Sammen har parret to børn, mens Shamsa og Latifa er døtre fra et af Sheikh Mohammeds tidligere ægteskaber. BBC skriver, at Haya indledningsvist troede, at de to kvinder havde det godt, men i de senere år har hun skiftet mening.

Det skabte splid mellem parret, hvilket ifølge BBC førte til, at Sheikh Mohammeds agenter begyndte at true hans hustru, på vegne af ham. Siden slutningen af 2018 har han, ifølge dommeren, forsøgt at true og skræmme Haya, og i april 2019 flygtede hun til Storbritannien.

Sheikh Mohammed selv har forsøgt at holde sagen, og nu dommen, hemmelig for offentligheden, uden held.

Da sagen blev gjort tilgængelig for offentligheden, udsendte Sheikh Mohammed følgende citat, ifølge BBC:

– Da jeg er leder af en regering, havde jeg ikke mulighed for at tage del i den retslige proces. Det har resulteret i en bedømmelse, der uundgåeligt fortæller én side af historien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu