Shell får en mia. kr. tilbage i skat efter dom

22. marts 2013 13:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Shell får en mia. kr. tilbage i skat efter dom
Billede mangler

Skattevæsenet skal sænke Shell Olie- og Gasudvinding Danmarks kulbrinteindkomst for årene 2002 til 2006 med 2,5 milliarder kroner. Det fastslår Østre Landsret i en opsigtsvækkende afgørelse, der på bundlinjen betyder, at skattevæsenet må vinke farvel til en skattebetaling på 1,1 milliard kroner, skriver DR Nyheder.

 

Dommen tager udgangspunkt i den kulbrinteskat på 70 procent af renteindtægter og kursgevinster, som den hollandske oliegigants danske datterselskab var underlagt i de fire år.

Shell har argumenteret, at selskabet skulle have betalt en lavere skattesats, end den myndighederne krævede, mens Skat omvendt har hævdet, at Shell blot har forsøgt at skaffe sig en lavere skattesats. Sidstnævnte har Østre Landsret ikke kunnet finde beviser på, og derfor har retten valg at lade sagen afgøre til Shells fordel.

Udfaldet glæder naturligt nok Shell. 

»Vi har i dag fået en klar afgørelse i spørgsmålet. Østre Landsret har givet os medhold i at vi ikke skal betale den særlige kulbrinteskat af de finansielle indtægter, altså renter og valutakursgevinster,« siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør hos Shell, ifølge DR Nyheder.

Hun bekræfter ved samme lejlighed, at pengene allerede er betalt til statskassen, og at Shell derfor står til at få pengene retur.

Ifølge DR Nyheder ønsker Skat ikke at kommentere sagen lige nu. Det er heller ikke afgjort, om Skat vil forsøge at anke afgørelsen til Højesteret. Sagen har tidligere været behandlet i Landsskatteretten, hvor Skat fik medhold. Herefter ankede Shell dommen til Østre Landsret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu