ANNONCE

Sidste nyt fra politiet i ubådssagen: Leder nu efter en død person

17. august 2017 13:08 | Af: Ritzau Fokus

Politiet beder lystfiskere om hjælp til at finde forsvunden kvinde.

Endnu er der ingen spor efter den forsvundne svenske journalist Kim Isabel Wall, og politiet beder nu om hjælp fra folk i det maritime miljø. Det vil sige lystsejlere og folk, der har opholdt sig på havnene omkring Køge Bugt.

Udmeldingen kommer torsdag fra efterforskningsleder Jens Møller via en videomeddelelse lagt ud på YouTube.

– Vi mangler fortsat et lig i sagen. Det er vores klare formodning, at vi leder efter en død person. Det gør vi primært i området omkring Køge Bugt. Både på den danske og den svenske side, siger Jens Møller.

Beder lystsejlere om hjælp

Politiet har ikke fundet afgørende spor i eftersøgningen, og derfor kommer Jens Møller nu med en opfordring til de mange lystsejlere, der færdes i Øresund og Køge Bugt.

– Vi vil gerne have, at hvis man støder på drivende objekter, at man gør sig den ulejlighed lige at sejle hen forbi og se, om det er noget, der kan have interesse for vores sag.

Kim Wall steg sammen med opfinder Peter Madsen på en ubåd i København torsdag aften i sidste uge.

Ubåd sidst set fredag

Ubåden, som Madsen selv har bygget, blev set omkring midnat natten til fredag, og var derefter ude af syne indtil den dukkede op syd for Drogden Fyr næste formiddag.

Her sank båden, og da dens ejer, Peter Madsen, kom i land blev han anholdt af politiet og sigtet for drab på Kim Wall.

Københavns Byret valgte dagen efter at varetægtsfængsle Peter Madsen, men ikke på en mistanke om drab.

Retten fængslede Madsen på baggrund af en mistanke om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Noget i hans forklaring ligger til grund for afgørelsen. Hvad det er, forbliver hemmeligt, for retsmødet blev holdt for lukkede døre.

Kontakt med færge

Jens Møller fortæller, at det var en færge, som havde kontakt med ubåden torsdag aften. Det skete i farvandet ved Middelgrunden uden for Københavns havn.

Hvilken form for kontakt der var tale om, uddyber han ikke.

Først klokken 10.14 fredag formiddag blev ubåden set igen. Det skete ved Drogden Fyr i den nordlige del af Køge Bugt. Fra fyret blev der taget kontakt til ubåden, og kort efter gik den ned.

En vigtig del af politiets efterforskning drejer sig derfor om at klarlægge ubådens færden i tidsrummet mellem midnat og klokken 10.14, og der er i den forbindelse, Jens Møller beder offentligheden om hjælp.

Ud over sejlere ønsker politiet også at komme i kontakt med folk, som har været ved Køge Bugt i løbet af natten. Også folk, som med sikkerhed kan sige, at de ikke har set noget, kan være interessante for politiet at tale med.

På den måde vil politiet måske kunne udelukke bestemte områder i kortlægningen af bådens færden.

Jens Møller opfordrer desuden lystsejlere, som finder drivende objekter til at samle dem op.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu