ANNONCE

Sidste veteran fra 1. verdenskrig er død

8. februar 2012 14:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sidste veteran fra 1. verdenskrig er død
Billede mangler

“Det virker så langt væk.”
110-årige Florence Green fra England, den sidste kendte veteran fra 1. verdenskrig, 1914-1918, er død.
For 94 år siden meldte Florence Green sig til en afdeling af det engelske luftvåben, hvor kvinder kunne afløse de mandlige mekanikere og teknikere, så mændene kunne drage i krig. Hun var dengang blot 17 år gammel.
“Jeg var interesseret i at lære forskellige mennesker at kende, at lære forskellige ting, og de var alle meget søde. Det var faktisk en behagelig oplevelse,” fortalte Florence om sin tid i militæret i 1918 til BBC i 2010.
1. verdenskrig var på sin tid den største menneskeskabte katastrofe i verdenshistorien. Mere end 20 millioner mennesker mistede livet under krigen, hvor England, Frankrig, Rusland og USA sloges mod Tyskland, kejserdømmet Østrig-Ungarn, Tyrkiet og Italien.
Få måneder efter, at Florence havde meldt sig under fanerne, sluttede krigen. Florence giftede sig bagefter med en engelsk soldat som kæmpede i begge verdenskrige. Han døde som 82-årig i 1975.
Florence Green nåede at få tre børn, fire børnebørn og syv oldebørn og boede hos sin 90-årige datter indtil november 2011.
Lørdag nat sluttede hendes liv, da hun sov stille ind på et plejehjem to uger før sin 111 års fødselsdag.
Kilde: BBC

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu