ANNONCE

-Sig til mine børn, at jeg elsker dem

30. oktober 2020 05:18 | Af: Ritzau Fokus

En brasiliansk kvinde på 44 år var blandt de tre personer, som torsdag blev dræbt af knivstik i fransk kirke.

-Sig til mine børn, at jeg elsker dem
Blandt de tre ofre for angrebet i kirken Notre-Dame i centrum af Nice torsdag var en brasiliansk kvinde. Hun nåede at sende en kærlighedserklæring til sine tre børn, inden hun døde. Foto: Valery Hache/AFP

Et af de tre ofre for et knivangreb torsdag i den sydfranske by Nice var en 44-årig brasiliansk kvinde og mor til tre.

Det oplyser Brasiliens udenrigsministerium.

Det lykkedes den alvorligt sårede kvinde at komme væk fra den kirke i centrum af Nice, hvor en knivbevæbnet mand havde stukket hende adskillige gange, til en café i nærheden.

Men kort tid efter døde hun. Det har kilder i det franske politi tidligere oplyst.

– Sig til mine børn, at jeg elsker dem, nåede hun ifølge den franske tv-station BFM at sige, inden hun døde.

Brasiliens udenrigsministerium oplyser, at kvinden boede i Frankrig. Det er uvist, om hun også havde fransk statsborgerskab.

– Brasiliens regering må beklageligvis meddele, at et af dødsofrene var en brasiliansk mor til tre børn, lyder det i en meddelelse fra udenrigsministeriet.

Gerningsmand er anholdt

Den mistænkte gerningsmand, en 21-årig mand fra Tunesien, er anholdt. Han blev skudt og såret af politiet og er i kritisk tilstand på hospitalet.

Forinden havde han med en 30 centimer lang kniv skåret halsen over på en 55-årig kirketjener og en 60-årig kvinde.

Ifølge Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, var drabene et “islamistisk terrorangreb”.

I meddelelsen fra Brasiliens udenrigsministerium udtrykkes der “på vegne af hele Brasilien” medfølelse med familier og venner til de tre ofre samt med Frankrig og landets befolkning.

Ifølge de franske myndigheder blev det de tre personers skæbne, at de befandt sig i den katolske kirke torsdag ved nitiden, da gerningspersonen udstyret med tre knive og en koran indledte sit angreb.

– Personerne blev angrebet alene af den grund, at de var til stede i kirken på det tidspunkt, sagde Jean-Francois Ricard, der har titel af antiterror-anklager, på et pressemøde torsdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu