Ung mand sigtet for at være skyld i betjents død

23. juli 2019 16:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

25-årig mand nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab på politimand

En 35-årig politiassistent ansat i Københavns Politi blev natten til tirsdag dræbt i en voldsom ulykke på Langebro i København. Nu er en 25-årig mand blevet sigtet for at være skyld i ulykken. Han nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Tirsdag har anklager Martin Strandby Nielsen i dommervagten i Københavns Byret læst sigtelsen mod den 25-årige mand op. Manden er mistænkt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for i grov kådhed at have udsat andres liv for fare.

– Min klient nægter sig skyldig, lyder det fra forsvarsadvokat Bjørn Caning.

Dørene lukket

Den 25-årige mand bar på et guldur, da han tirsdag eftermiddag blev ført ind i retslokalet, hvor han tog plads i vidneskranken. Her sad han i fem minutter, inden dommer Karen Duus Mathiesen valgte at lukke dørene til retsmødet.

Det gjorde hun efter ønske fra anklageren. Han henviste til, at der kunne være eventuelle andre gerningsmænd i sagen, og at politiet var på et tidligt stadie i efterforskningen.

Dermed forbliver den 25-årige mands forklaring om sagen skjult for offentligheden indtil videre. Dommeren fandt dog politiets materiale mod ham så overbevisende, at hun besluttede, at han skal sidde varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Stak af

Ulykken skete kort før klokken halv et natten til tirsdag. Her kørte seks-syv biler sammen på Langebro, som forbinder Københavns indre by med Amager. Hovedstadens Beredskab oplyser i sin døgnrapport, at flere personer kom til skade ved ulykken, og at redningsmandskabet anvendte hydraulisk værktøj til at frigøre en person.

Ifølge Københavns Politis oplysninger til Newsbreak.dk stak den 25-årige umiddelbart efter ulykken af, men han blev hurtigt anholdt.

– Vi afventer undersøgelser for, om han skal fremstilles for retten, sagde vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer til Newsbreak.dk ved ottetiden tirsdag.

Var på job

Københavns Politi har oplyst, at den 35-årige politimand var i tjeneste, da han tilfældigt blev impliceret i ulykken

– Han var en vellidt kollega, som efterlader et stort tab hos Københavns Politi. Mine tanker og dybeste medfølelse går til de pårørende, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Sigtelsen, som blev læst op under tirsdagens retsmøde indeholdt ingen oplysninger om, hvorfor der skule være tale om vanvidskørsel. Typisk hænger det dog sammen med høj fart. Der florerer i øjeblikket ubekræftede oplysninger om, at manden har kørt et godt stykke over 100 kilometer i timen.

I byretten var den sigtedes to brødre mødt op.

– Det er en ulykkelig situation, og vi kondolerer til den afdødes familie, siger de.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu