Sigtet: Der var planlagt attentat i Danmark

13. april 2012 13:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sigtet: Der var planlagt attentat i Danmark
Billede mangler

Indtil nu har munden på de fire sigtede i terrorsagen mod Jyllands-Posten ikke bevæget sig meget, når politiet har afhørt dem.
Men det ændrede sig fredag formiddag i retten i Glostrup, hvor alle fire tiltalte i en af Danmarkshistoriens største terrorsager gennem deres advokater meddelte, at de gerne vil afgive deres forklaringer i retten.
Første på anklagerstolen er den 38-årige SZ. Iklædt en støvgrå skjorte og en baseball-jakke udover sad den helt tætklippede mand og forklarede sig på flydende svensk.
“Det var ikke planen at tage til København. Vi ville tage til Göteborg, Det skulle alle, men så kørte vi til Malmø. Jeg skulle have været til Göteborg,” understregede han og forklarede, at han ville søge job som lastbilchauffør.
Han forklarer, at det var derfor, at han stod af på en tankstation i Österängen og forlod de andre.
Men under afspilningen af lydoptagelser fra afhøringer under svensk politi, der blev afspillet i retten i dag, lød det dog noget anderledes.
“Det var planlagt. Et attentat i Danmark med de tre fyre, I har dernede. Jeg har vidst besked,” siger den tiltalte på båndet.
Her bekræfter han videre, at der var planer om et attentat mod Jyllands-Posten, og at motivet var Muhammed-tegningerne.
“Jeg troede aldrig, at det ville gå så langt. Det har jeg aldrig troet fra begyndelsen. Jeg var mere fokuseret på at skaffe mig et job,” siger han videre.
I retten fredag lagde han dog tryk på sin stemme, da han let ophidsende forklarede, at alle hans tanker byggede på tanker, som politiet gav ham.
Han tog afstand fra at kende til nogen plan mod danskerne.
“Der har aldrig været diskussion mellem mig og de andre om sådan nogle ting,” understregede han.
Den 38-årige mand bekræftede dog, at han har talt med en af de andre om Danmark, og at det var muligt at begå attentat, men aldrig at de skulle gøre noget sådan sammen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu