ANNONCE

Sigtet for dobbeltdrab: Grundlovsforhør afbrudt

26. april 2019 15:35 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Fredag blev en 28-årig mand fremstillet i grundlovsforhør. Han er sigtet for drabet på to familiemedlemmer.

Torsdag formiddag kom det frem, at to personer var fundet dræbt i Aarhus-forstaden Sabro.

I den forbindelse blev en 28-årig mand, der (formentlig) er i familie med de dræbte, anholdt.

Torsdag blev han in absentia (uden selv at være til stede. red.) fremstillet i Retten i Aarhus, da han ikke i stand til at deltage i grundlovsforhøret. Han blev, for lukkede døre, varetægtsfængslet i surrogat til 21. maj.

Fredag blev han dog igen fremstillet – og denne gang var han til stede.

Den unge mand, hvis ansigt var sårfyldt og med et blåt øje, blev fulgt ind i retten  af to betjente. Han var iført en hvid hospitalsdragt med et fikseringsbælte om livet, der var spændt om hans håndled.

Han virkede forvirret, da han tog plads midt i retssalen.

Da dommeren spørger den sigtede, om hans navn, er svaret: – Det ved jeg ikke.

Han kan dog genkende dele af sit efternavn, men havde også umiddelbare problemer med at huske sin fødseldag. Sigtelsen bliver læst op – om end den sigtede ikke er sikker på, han kan forstå den, og siger igen; jeg ved det ikke.

Han bliver efter paragraf 237 sigtet for manddrab ved med økse og kniv at have knust kranierne på den 92-årige mand og 61-årige kvinde – og på den måde forvoldt deres død.

Det skal være sket på et tidspunkt før klokken 21.29 i Højagerparken i Sabro.

Identiteter ikke fastslået

Det bliver fastslået, at de to dræbtes identiteter ikke er endeligt bekræftet, men det formodes, det er to nære familiemedlemmer til den sigtede.

Den beskikkede advokat siger, hans klient ikke kan forholde sig til sigtelsen, hvilket dommeren betegner som, at han nægter sig skyldig i den.

Politiets anklager fremfører herefter, at politiets efterforskning stadig er i fuld gang. Blandt andet er man ikke sikker på, at alle gerningsvåben er fundet, ligesom – på trods af det ifølge anklageren ikke er sandsynligt – det ikke er fuldstændigt klarlagt, hvorvidt der har været eventuelle medgerningsmænd. Alle vidner er heller endnu ikke afhørt.

Dommeren vælger herefter at lukke dørene og pressen må forlade salen.

Opdatering: Østjyllands Politi oplyser, at grundlovsforhøret blev afbrudt, da den 28-årige stadig var i en mental tilstand, der gjorde, at han ikke kunne deltage.

“Han blev derfor kørt tilbage til psykiatrisk afdeling”, oplyser politiet.

Østjyllands Politi oplyser til Newsbreak.dk, de dræbtes endelige identiteter regner med at blive fastslået fredag 26. april.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu