ANNONCE

Sigtets DNA fundet på drabsoffer

17. maj 2019 19:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Manden er varetægtsfængslet i sagen.

Nordsjællands Politi har fundet DNA fra den 54-årige mand, der er sigtet for at have dræbt lægen Charlotte Asperud, i forbindelse med efterforskningen af gerningsstedet og undersøgelserne af kvinden selv. Det skriver B.T. 

Se mere video hos Local Eyes.

Avisen har haft adgang til retsbogen fra det lukkede grundlovsforhør, der blev afholdt 14. maj, og her kan man altså læse, at politiet har undersøgt gerningsstede, Aspevej 3 i Tisvildeleje, såvel som den dræbte kvinde. På hendes krop har man fundet DNA, der med størst mulig sandsynlighed stammer fra den sigtede mand.

Charlotte Asperud blev overfaldt 30. april klokken 02.45 i sit hjem. Politiets teori er, at der var tale om et indbrud, der gik fuldstændig galt, og som resulterede i, at den 58-årige læge blev overfaldet og udsat for op mod 20 slag med et ukendt stumpt instrument.

En af Charlottes bekendte kunne ikke få kontakt til hende. Politiet blev kontaktet, og Charlotte blev fundet og fløjet til Rigshospitalet med helikopter, hvor hun døde om aftenen, 30. april.

Et utraditionelt efterforskningskridt

Politiet valgte efterfølgende at foretage et utraditionelt skridt i efterforskningen af sagen. Man offentliggjorde en lydoptagelse fra gerningstidspunktet, hvorpå man kan høre stemmen tilhørende den person, der brød ind hos Charlotte.

Det er ikke kommet frem, hvorfra optagelsen stammer, men lytter man til den, kan man høre en mand, der gentagne gange råber “læg dig ned!”. Politiet modtog flere tips fra borgere, der mente at genkende stemmen. Det er ikke disse henvendelser, der har ført til mandens anholdelse.

Ransagning

Den 54-årige mand blev efterfølgende anholdt, sigtet og fængslet i sagen, men politiet efterforsker stadig. Efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi, Henrik Gunst, har blandt andet fortalt Newsbreak.dk, at man tidligere på ugen ransagede et sommerhus, der ligger 30 kilometer fra Charlotte Asperuds hjem, i forbindelse med sagen.

– Vi er ikke længere fysisk til stede på adressen, men vi er heller ikke færdige med vores undersøgelser, der vedrører stedet, sagde Henrik Gunst til Newsbreak.dk, 15. maj.

Manden blev 14. maj varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig i både forsøg på indbrud og for drabet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu