Vigtigt: Sådan må du aldrig gøre når det lyner

4. august 2018 16:00 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

DMI har samlet en række tips til, hvad du ikke skal gøre, hvis du vil være i sikkerhed ved lyn og torden-vejr.

Lyn og torden er vejrfænomer, der skaber frygt blandt mange, og derfor er det godt at vide, hvordan man kommer i sikkerhed ved lyn og torden-vejr.

Nærkontakt med et lyn er nemlig livsfarligt, og man er heldig, hvis man slipper fra det med livet i behold. Det skriver blandt andet Boligejernes Videnscenter, Bolius.

“Får du lynets primære ladning igennem dig, skal du være mere end almindeligt heldig at slippe fra det med liv og førlighed i behold. I bedste fald slipper de, der rammes af lyn, med at blive kastet omkuld og oplever måske en smule hjerteflimmer eller forhøjet blodtryk,” står der blandt andet på Bolius’ hjemmeside.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har derfor samlet en liste med ti ting, man absolut ikke må gøre, når det lyner. På den måde kan man tage sine forholdsregler for at være i sikkerhed, når vejret buldrer og brager.

Du kan se de ti ting i galleriet ovenfor.

Sikkerhed ved lyn og torden: Sådan mærker du det komme

Hvis du ikke har haft mulighed for at følge med i diverse vejrudsigter, og derfor ikke ved, om der er et tordenskrald på vej, har DMI desuden et lille tip til, hvordan man forudsiger det farlige vejr.

“Af og til kan du når tordenvejr er i nærheden opleve at håret stritter, som er det elektrisk – og det er det – samt et sikkert tegn på, at luften snart kan blive “ladet med” lyn. Fænomenet opleves oftest i bjergrigt terræn, og du bør søge nedad mod lavere liggende områder,” står der på DMI’s hjemmeside.

Du kan desuden læse mere om lyn og torden i denne artikel:

Lyn og torden: Sådan opstår tordenvejr

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu