ANNONCE

Sikkerhedsniveauet ændret i hele verden

6. marts 2020 21:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Som minimum skal du være ekstra forsigtig i samtlige af verdens lande - på grund af coronavirus.

Sikkerhedsniveauet i rejsevejledninger for hele verden er hævet, så rejsende som minimum skal være ekstra forsigtige i udlandet, oplyser Udenrigsministeriet fredag aften. I alle rejsevejledninger for hele verden er sikkerhedsniveauet hævet til minimum gult.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det betyder, at man skal være ekstra forsigtig, men det betyder ikke, at rejser til de pågældende områder frarådes.

Når Udenrigsministeriet anbefaler rejsende at udvise ekstra forsigtighed i alle lande, er det for at forebygge yderligere smitte i Danmark. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Ingen steder er fri

Erik Brøgger Rasmussen, som er direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, siger til TV2, at der ikke er et sted i verden, hvor der ikke foregår noget, som er relateret til coronavirus.

– Nogle steder er der risiko for smitte, andre steder er der rejserestriktioner lige som her. Der er ikke noget sted på kloden, hvor man ikke skal tænke over det. Det handler ikke kun om at tælle, hvor mange syge der er, det er bredere end det, siger han til TV2.

Sundhedsstyrelsens anbefaling om at blive hjemme, når man kommer retur til Danmark, gælder dog kun for områder, der er markeret røde eller orange i ministeriets rejsevejledninger.

I galleriet over artiklen kan du se, hvilke steder, du frarådes at rejse hen. Den gule farve, som resten af verden nu har fået, betyder, at man skal udvise ekstra forsigtighed.

Det indebærer en række ting. Man bør tjekke rejsevejledningen til det land, som man rejser til eller igennem.

Hold dig opdateret

Derudover skal man følge Sundhedsstyrelsens råd for at mindske risikoen for at blive smittet. Man bør samtidig holde sig opdateret om sundhedsforholdene via de lokale myndigheder, nyhedsmedier og ens eventuelle rejsebureau.

Samtidig opfordrer Udenrigsministeriet rejsende til at tjekke deres rejseforsikring.

Hvis man rejser til udlandet, er det ifølge ministeriet en god idé at downloade app’en Rejseklar og tilmelde sig danskerlisten.

Fredag formiddag opfordrede myndighederne til, at alle arrangementer med over 1000 mennesker bliver udskudt eller aflyst.

Det betyder blandt andet, at årets melodigrandprix lørdag bliver afholdt uden publikum. Det samme gælder X Factors liveshow fredag – og alle fodboldopgør i Superligaen og 1. division for resten af marts.

Helt galt i Italien

Antallet af døde efter et udbrud af coronavirus i Italien er fredag steget med 49 personer til 197, oplyser landets beredskab.

Det er den største stigning i dødsfald på et døgn, siden smitten begyndte at brede sig for alvor for godt to uger siden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Italien melder forholdsmæssigt om langt de fleste dødsfald i verden efter smitte. Italien har i særklasse flest syge af virusset i Europa.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu