Udenrigsministeriet: I disse tre EU-lande skal du være ekstra opmærksom

22. august 2017 12:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Man skal gøre op med sig selv, om det er sikkert at rejse udenlands, mens terrortruslen er i os alle. Hos Udenrigsministeriet arbejder man med spørgsmålet.

Hvilke lande er det sikkert at rejse til, hvis man spørger Udenrigsministeriet? Skeler man til Udenrigsministeriets hjemmeside for at læse de såkaldte rejsevejledninger, vil man få en idé om det. Her kan man læse om den aktuelle terrortrussel i lande så forskellige som Mexico, Kina og Vietnam, men hvis man bevæger sig gennem listen, vil man se, at der ikke er europæiske lande på listen.

Det, til trods for, at der i 2017 har værret terrorangreb i en række forskellige lande. Betyder det så, at man hos Udenrigsministeriet mener, at det er sikkert at rejse til Frankrig, Spanien eller Tyskland? Både og. Emnet er kompliceret, fordi der er en vigtig årsag til, at du ikke kan finde en rejsevejledning for en tur til Tyskland hos Udenrigsministeriet.

Galleri: Læs Udenrigsministeriets rejseråd for tre udvalgte europæiske lande.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger findes for knap 50 lande. Det er et ressourcespørgsmål hvor mange rejsevejledninger der laves. Typisk afhænger det af sikkerhedssituationen i landet, danskernes rejsemønstre og ministeriets muligheder for at indhente oplysninger.

Rejsevejledningen giver dig som borger et overblik over, hvor sikkert det er at rejse rundt i et land som turist. Det er i rejsevejledningen for et givent land, at du kan læse om det såkaldte sikkerhedsniveau; altså, er der risiko for at blive offer for et terrorangreb i et givent land – er det sikkert at rejse til landet?

Hvad med Europa?

Med tanke på de terrorangreb, der har været i europæiske lande de seneste måneder, hvor både Frankrig, Tyskland, Sverige og andre lande har været ramt, kan det virke besynderligt, at der ikke findes rejsevejledninger for sådanne lande hos Udenrigsministeriet.

Newsbreak.dk har talt med René Dinesen, centerchef ved Udenrigsministeriet, om denne mangel. Han fortæller, at det er rigtigt, at man som borger ikke kan læse en rejsevejledning for sikkerhedsniveauet i Frankrig på Um.dk.

Men det betyder ikke, at man ikke kan finde gode råd til dig som dansker på besøg i Frankrig på en officiel hjemmeside indrettet til formålet. Man skal bare vide, hvor man skal lede, og for Frankrig findes der nogle konkrete rejseråd på den danske ambassades hjemmeside.

Besynderlig forskel

Set fra et borger/forbrugerperspektiv kan det virke besynderligt, at man skal lede forskellige steder for, hvad der reelt set er samme type information, afhængigt af hvor i verden man agter at rejse hen. Det er René Dinesen enig i.

– Vi arbejder på at gøre rejseråd og rejsevejledninger endnu lettere tilgængelige for danske borgere. De skal også gøres kortere og mere læsevenlige, fortæller René Dinesen til Newsbreak.dk.

– I fx Tyskland, Frankrig eller Sverige er myndighederne generelt meget gode til at informere om hvordan turister skal forholde sig. Derfor har behovet for rejsevejledninger i de lande været mindre og vi må løbende prioritere hvor behovet er størst, fortæller René Dinesen.

Men med de mange terrorangreb i Europa i den seneste tid, kan behovet have ændret sig. og man kan som borger nu læse de såkaldte rejseråd for hjemmesiden for den danske ambassade i det europæiske land, man ønsker at besøge – hvis der ellers er udarbejdet rejseråd for det gældende land.

I mellemtiden arbejder man i Udenrigsministeriet på at gøre rejseråd og rejsevejledninger endnu lettere at forstå og lettere at finde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu