Sikre biler er billigere: Men du er stået op til en ændring

1. december 2018 10:13 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Afgiftsnedsættelsen skal være med til at få folk til at vælge de sikrere biler. Nu er vurderingsgrundlaget lavet om.

Hvis du kører i en rigtig sikker bil, så har du med største sandsynlighed fået et nedslag i prisen. Det er ikke sikkert, du ved det, men det har du. Færdselsstyrelsen tildeler nemlig sikre biler en nedsættelse af den politisk bestemte afgift.

Det betyder – kort fortalt – at du, hvis du køber en bil vurderet til toptunet sikkerhedsanmærkning, får den billigere, end prisen reelt burde være.

Gældende er det, at nye personbiler, der er tildelt mindst fem stjerner efter Trafikstyrelsens vurderinslinjer med basis i den fælleseuropæiske sikkerheds-model Euro Ncap, kan få nedsat den afgiftspligtige værdi med 8000 kroner.

Lørdag er noget dog lavet om. Færdselsstyrelsens retningslinjer for tildeling af stjerner på basis af Euro NCAP er nemlig blevet opdateret med nye oplysninger. Gældende fra den 1. december 2018. Du kan se retningslinjerne i galleriet her over.

Euro NCAP er en fælles-standard for bil-sikkerhed, der er stiftet af det svenske vejvæsen sammen med internationale bilsikkerheds-enheder, og NCAP står for New Car Assessment Programme. Programmet er støttet af EU-kommisionen.

Hele formålet er at have et sammenligneligt grundlag til at vurdere bilers sikkerhed. Nye biler tildeles stjerner på en skala op til fem.

Antallet af stjerner skal nu angives på det energimærke, som skal stå ved enhver ny bil til salg.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu