ANNONCE

It-kriminelle har et nyt svindeltrick i ærmet: Sådan beskytter du dig selv

25. december 2018 13:18 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Ifølge sikkerhedsfirmaet Trend Micro skal vi i 2019 vænne os til, at de it-kriminelle tager et nyt trick i brug. Men vi kan langt hen ad vejen beskytte os selv.

I 2019 kommer vi til at lære et nyt ord at kende; sim-swapping. Det forudser sikkerhedsfirmaet Trend Micro.

Ifølge Computerworld er det et ret simpelt trick – der til gengæld kan få nærmest uoverskuelige konsekvenser, hvis man rammes.

For sim-swapping går ud på, at en svindler kontakter ens telefonselskab og får dem til at sende et nyt simkort til dem selv. Det giver dem adgang til ens telefonnummer – og dermed alle de godkendelser, der forudsætter at man får for eksempel en kode via sms, skriver Computerworld.

I første omgang kan mange af os dog godt regne med, at stå langt bag i køen af potentielle ofre:

– Sim-swapping er en relativt ny avanceret trussel. Den kan ramme alle, men hackerne vil typisk gå målrettet efter folk, som enten er velhavende og/eller har meget værdifulde data på deres mobiler, som fx kendte mennesker, siger Jesper Mikkelsen, cyber-defense specialist hos Trend Micro i en pressemeddelelse.

Justin Bieber og Selena Gomez ramt af sim-swapping

Det amerikanske magasin Wired har tidligere skrevet om fænomenet.

De beskriver blandt andet, hvordan hackere via sim-swapping fik adgang til sangstjernen Selena Gomez’ Instagram-konto. Og brugte den adgang til at poste nøgenbilleder af den mindst lige så store stjerne Justin Bieber.

Også en mere civil – men rig – amerikaner er blevet ramt. Hans konto blev lænset for kryptovaluta til en værdi af over 150 millioner kroner – og han har valgt at sagsøge sit telefonselskab for det tidobbelte.

Derudover har der ifølge magasinet også være mange historier om helt normale amerikanere, der har fået lænset deres konti for tusindvis af dollars.

Ifølge Wired er der dog nogle simple ting, man selv kan gøre for – om ikke andet – at gøre det mere besværligt for svindlere, at udføre sim-swapping på en. Det kan du læse om i galleriet ovenfor artiklen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu