Simon Emil afviser våbenforslag fra ungdomsparti

24. februar 2013 11:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Simon Emil afviser våbenforslag fra ungdomsparti
Billede mangler

Lovlydige danskere skal have lov til at bære skydevåben til selvforsvar, mener Liberal Alliances Ungdom ifølge Politiken, og det skal ungdomspartiet have lov til at mene, lyder det fra Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA).

 

På sin Facebook-profil skriver han:

»Til dem der spørger: Liberal Alliance vil ikke give danskerne øget adgang til skydevåben. Det er ganske enkelt ikke vores politik, og det bliver det heller ikke. Formanden for LA Ungdom må selvfølgelig mene, hvad han vil, men det er ikke Liberal Alliances politik.«

Reaktionen fra »moderpartiet« kommer efter, at formanden for LA Ungdom har talt varmt om behovet for, at man som borger skal ret til at kunne forsvare sig selv som lovlydig borger.

»For det første mener vi, at du skal have adgang til våben til at forsvare dig selv. For det andet mener vi også, at vi skal have retten til at kunne forsvare os selv og ikke blive dømt, hvis man gør modstand«, siger landsformand for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, til Politiken.

»Våbenloven er ikke mindre end en af de største overtrædelser af borgernes frihedsrettigheder i det danske samfunds historie og har flere menneskeliv på samvittigheden, end der kan tælles med det blotte øje,« tilføjer han.

Hos Konservativ Ungdom har man reageret kraftigt på udmeldingen, og formand Kristoffer Beck kalder forslaget »vanvittigt«.

Et lignende forslag, som skulle det meget nemmere for danskere at købe våben, blev i 2008 stillet af Venstres Ungdom i København ved et landsmøde.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Simon Emil Ammitzbøll.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu