Simon Kjær VIL til VM

12. marts 2013 15:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Simon Kjær VIL til VM
Billede mangler

Danmark SKAL med til VM.

Så enkelt er det for stopperen Simon Kjær. Til trods for at Danmark blot har to point efter tre kval-kampe, så er håbet grønt for den blonde forsvarsspiller.

– Vi har fine chancer for at komme til VM. Italien er nok ved at være stukket af med førstepladsen, men en andenplads i gruppen er bestemt realistisk, for selv om vi har smidt nogle dumme point, fordi vi ikke var skarpe nok, så gælder det jo bestemt også for Tjekkiet og Bulgarien, siger Simon Kjær.

Han peger på, at kampprogrammet er til Danmarks fordel, fordi de sværeste opgaver er overstået efter kampen i Tjekkiet.

– Jeg synes, det ser ret lige ud, og vi ligger fint til en playoff-plads, når man ser på, at vi efter Tjekkiet har overstået de sværeste tre udekampe og har mange kampe tilbage i Parken til at samle point sammen, siger han.

Danmark har afviklet besøgene hos Bulgarien og Italien med et point til følge.

Alligevel så forventer Simon Kjær, at der til VM 2014 i Brasilien bliver danske samba-rytmer.

– Selv om jeg kun er 23, så har jeg spillet både VM og EM i min tid på landsholdet, og jeg kan ikke rigtigt forestille mig en slutrunde uden Danmark.

Akkurat som størsteparten af landsholdets udlandslegionærer kommer Simon Kjær til landsholdslejren med masser af selvtillid. Senest efter en storsejr i Bundesligaen.

– Formen kunne ikke være bedre. Efter et par kampe på bænken har jeg nu spillet de sidste tre uger, og i weekenden gik det supergodt både for mig personligt og for holdet, da vi vandt 5-2 i Freiburg.

I den kamp blev Simon Kjær i første omgang noteret for 1-1 målet, men han kan ikke tage æren for det.

– Nej, det var ikke mit mål, men et selvmål – men bolden var millimeter fra min pande i duellen, så jeg kan godt ærgre mig en smule, siger han.

Men der kan godt ligge et mål og vente til Simon Kjær i nær fremtid.

– I forrige kamp mod Schalke ramte jeg overliggeren, så jeg er tæt på lige for tiden, og det tæller altså også for en forsvarer at kunne bevise sin værdi fremme i det andet felt engang imellem. Jeg var ret farlig i offensiven i min tid i Palermo, og det vil jeg være igen, så jeg har også fokus på at få scoret nogle flere mål – ikke mindst på landsholdet.

Simon Kjær har en opgave med Wolfsburg mod Fortuna Düsseldorf i den kommende weekend før, at han kan pakke landsholdstasken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu