SIND kræver flere ressourcer til voksne psykiske patienter

16. februar 2013 10:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SIND kræver flere ressourcer til voksne psykiske patienter
Billede mangler

Mens ventelisterne for børn og unge, der står i kø til behandling for en psykisk lidelse, skrumper, så sker der ingenting på voksenområdet til trods for behandlingsgarantien på to måneder. 1.000 voksne har ifølge Jyllands-Posten ventet længere, end garantien lover. Også selv om der i en periode har været en mere systematisk tilrettelæggelse af undersøgelse og behandling, det såkaldte pakkeforløb.

 

»Hos de voksne sker der ingenting. Her har været pakker i længere tid, og det viser, at pakker alene er ikke nok. Der skal også flere ressourcer til,« siger landsformanden for SIND, Knud Kristensen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han peger på, at behandlingen af psykisk sårbare børn og unge har fået et boost af ressourcer, og at regionspolitikerne også må have hænderne op af lommerne, hvis de voksnes venteliste skal samme vej som den yngre generations.

»Der skal flere ressourcer til, men man skal også udnytte de ressourcer, man har, bedre,« siger Knud Kristensen.

Han glæder sig samtidig over, at ventelisterne for de unge er halveret i løbet af det seneste år.

»Det er svært at være utilfreds med den nyhed, så min umiddelbare reaktion er, at det er dejligt. Dertil kommer så, at 500 stadig står på venteliste, som har stået der mere end to måneder. Træerne vokser ikke ind i himlen, men positivt er det jo,« siger formanden for de sindslidende.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu