Sindssyg historie: Hustru får mands ekskæreste uskyldigt fængslet

11. januar 2017 21:21 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Hun sendte sig selv trusler og hun forfalskede voldtægtsforsøg.

Sindssyg historie: Hustru får mands ekskæreste uskyldigt fængslet
Angela Maria Diaz (til højre) plantede falske beviser mod Michelle Hadley (til venstre). Foto: Orange County District Attorney

En helt igennem bizar historie udspiller sig på nuværende tidspunkt i USA. Her har en kvinde været fængslet flere gange, fordi man fra politiets side mistænkte hende for flere forbrydelser. Kvinden var mistænkt for at have truet sin ekskærestes hustru. Hun var også mistænkt for forsøg på at få ekskærestens hustru voldtaget.

Virkeligheden var dog en ganske anden. Alt tyder nu på, at det var hustruen, der sendte sig selv truende beskeder. Og at det var hustruen selv, der iscenesatte voldtægtsforsøg. Alt sammen for at komme af med mandens ekskæreste. Det skriver det amerikanske medie The Daily Beast.

Fængslet på løgne

30-årige Michelle Hadley fra Orange County, Californien har tidligere været forlovet med en mand, hvis navn politiet har valgt at hemmeligholde. I 2015 slog de op. Herefter mødte han Angela Maria Diaz i januar 2016, og parret blev gift i februar. Allerede i juni 2016 skaffede Diaz et polititilhold mod Hadley, da hun påstod, at Hadley sendte hende truende emails.

– Hadley har emailet mig i over en uge. Gentagne gange truet mig på livet, truet mit ægteskab og truet min sikkerhed. Nu er jeg bange for at forlade mit hjem. Jeg er bange for at blive voldtaget, angrebet og myrdet, stod der i Diazs ansøgning om tilholdet.

I samme måned blev Hadley anholdt for overtrædelsen af polititilholdet. Kort efter blev hun løstladt imod en kaution på omkring 700.000 kroner.

Vanviddet fortsætter

Men det var ikke nok for Diaz. For i juli blev Hadley anholdt endnu en gang. Denne gang for at have indrykket en annonce i Craigslist (en amerikansk tjeneste lig Den Blå Avis). Annoncen var trykt i Diazs navn og politiet troede derfor, at Hadley udgav sig for at være Diaz.

Annoncen søgte mænd, der ville opfylde Diazs sexfantasier om voldtægt. Diaz påstod yderligere, at to mænd var kommet hjem til hende på grund af annoncen, samt at en mand skulle have forsøgt at voldtage hende. Derfor blev Hadley anholdt for at ville orkestrere voldtægter af Diaz.

Men Diazs historie begyndte at falde fra hinanden, efter Hadleys forsvarsadvokat og politiet undersøgte, hvor de truende mails kom fra. De fandt nu ud af, at Diaz havde sendt sig selv beskederne fra sin mands lejlighed, sin mobil, og hendes far hjem i Arizona.

Det kom også frem, at Diaz selv havde lokket de to mænd hjem til sig, som hun tidligere påstod var kommet til hende på grund af annoncen. I oktober blev Hadley derfor løsladt efter fire måneder i fængsel.

Risikerer mange års fængsel

Politiet har ikke fundet motivet endnu, men Diaz er blandt andet blevet tiltalt for at få Hadley fængslet, forfalskning, at begå mened samt falske politianmeldelser. Hvis hun bliver dømt skyldig, kan hun risikere op til 12 års fængsel.

– Vi har ikke et motiv endnu. Der er en kærlighedstrekant. Måske et ønske om at ødelægge det tidligere forhold, men det er indtil videre kun spekulation, siger statsanklageren i Orange County Tony Rackauckas.

Men Diaz står også overfor en lang række andre anklager, der ikke har noget med den her sag at gøre. Heriblandt at forfalske en graviditet, forfalske sin lønseddel, forfalske livmoderkræft, udgive sig for at være en advokat, forfalske en lægeerklæring samt udgive sig for at være to af sin mands ekskærester.

Alle tiltaler droppet

Hadley er derimod blevet løsladt og alle tiltaler mod hende droppet. Var hun blevet kendt skyldig, kunne hun havde brugt resten af sine dage bag tremmer. Politiet er derfor meget optaget af at sørge for, at Hadley bliver tydeligt renset fra alt mistanke.

– Det er vigtigt at få tiltalt Diaz for sine forbrydelser. Men ligeså vigtigt er det at få renset Hadley helt og holdent. Jeg vil gerne sikre, at Hadley bliver frikendt på enhver tænkelig måde – overfor retten og overfor offentligheden. Det skal gøres klar overfor medierne og på nettet, at Hadley har været offer for en djævelsk plan, udtaler Rackauckas i en pressemeddelelse.

Hadley er meget lettet over, at tiltalerne er blevet droppet. Hun holder sig lige nu ude af søgelyset efter at være kommet hjem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu