Sirenevarsel over Jylland: Sådan gik det med branden

16. marts 2019 07:39 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sundhedsskadelig røg fra brand i Viborg fik sirenerne til at hyle i mange jyske byer. Kun i Viborg gjaldt varslet.

En fabriksbygning på Ølandsvej i Viborg brød fredag aften i brand, og redningsmandskab kæmpede i timevis for at få kontrol over flammerne. På Twitter skriver politiet ved sekstiden lørdag, at branden nu er slukket.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Lars Even fortæller til Ritzau, at politiet i næste uge sætter undersøgelser i gang for at finde brandårsagen.

I fabrikken var der blandt andet kemikalier, maling og benzin. Derfor var den sorte røg, der opstod som følge af den kraftige brand, sundhedsskadelig, oplyser politiet.

Bygningen revet ned

Anmeldelsen tikkede ind hos politiet klokken 21.20 fredag, og gennem natten til lørdag pågik slukningsarbejdet.

Det tog lang tid, før det var muligt at komme ind i bygningen. Det skyldtes, at nogle spær og en jernkonstruktion gjorde det for farligt for brandvæsenet at bevæge sig ind i hallen, der stod i flammer.

I stedet blev ilden kontrolleret udefra, mens kraner fra beredskabsstyrelsen kunne rive konstruktionen ned. Klokken 5.00 lørdag er branden slukket, og mandskabet er gået hjem.

Farlig røg

Ingen er kommet til skade i Viborg, men hvis beboere oplever ubehag efter at have været i kontakt med den sorte, giftige røg, bør de kontakte en læge, anbefaler vagtchefen.

Situationen med den sundhedsskadelige røg blev varslet med en sirene i Viborg. Ved en fejl lød alarmen dog også i andre jyske byer. Hvor mange byer, der er tale om, kan vagtchefen ikke oplyse.

Newsbreak.dk har dog fået hevendelser desangående fra blandt andet Horsens og Thisted.  Sirenevarslingen ophørte i Viborg cirka to timer efter midnat.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu