Siumut skal lede forhandlingerne om nyt regeringssamarbejde

13. marts 2013 08:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Siumut skal lede forhandlingerne om nyt regeringssamarbejde
Billede mangler

Det er en uskreven regel, at formanden for landstingets største parti skal lede forhandlingerne om det nye regeringssamarbejde.

 

Og efter den store valgsejr til det socialdemokratiske parti Siumut og formanden Aleqa Hammond, står det klart, at det er hende, der skal lede forhandlingerne.

Siumut vil dog endnu ikke afsløre rækkefølgen af hvem, der bliver inviteret først til forhandlingerne, skriver den grønlandske avis, Sermitsiaq.

»Jeg vil først holde møde med hovedbestyrelsen, inden vi meddeler det videre forløb,« siger Aleqa Hammond til avisen.

Det kræver et flertal på 16 mandater for at danne regering i landstinget. Aleqa Hammond og Siumut har allerede de 14 første mandater, og kan derfor vælge at indgå et samarbejde med et af de mindre partier for at skaffe sig et flertal.

Både det nyoprettede, nationalistiske Partii Inuit og det liberale parti Atassut har fået de nødvendige to mandater ved efter valget.

Siumuts hovedbestyrelse mødes onsdag klokken 17 dansk tid, og Aleqa Hammond vil præsentere sin slagplan for de kommende forhandlinger for at danne koalition ved et pressemøde onsdag klokken 19 dansk tid.

Det bliver første gang nogensinde, at en kvinde bliver formand for Landstinget i Grønland, hvis det lykkedes for Aleqa Hammond at danne et samarbejde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu