Sjælden fugl opdaget i Danmark

19. juni 2019 12:38 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Danske fugleentusiaster valfarter til området, fuglen er opdaget i.

Dværgrørvagtlen er spottet i Danmark, og hvis det ikke ikke flår i dig for at komme ud og se den selv, så kan det være, at du ikke er bidt af en sjælden fugl. DR Nyheder skriver, at dværgrørvagtlen er et særsyn på dansk grund, men nu er den i Danmark.

– Grunden til, at den her fugl fanger så mange menneskers opmærksomhed, er, at den er ufatteligt sjælden og sky – og så har den en karakteristisk lyd, siger Jesper Sonne, ph.d.studerende i makroøkologi, evolution og klima ved Københavns Universitet, til DR Nyheder.

Fuglen blev sidst set i Danmark i 2015, og den er i øvrigt ikke den eneste fugl, du sjældent får at se i Danmark. I galleriet til denne artikel kan du møde fugle, der ifølge Dansk Ornitologisk Forening lever en trængt tilværelse i Danmark.

Den lille fugl var tidligere udbredt i Storbritannien, men som årene er gået finder man den nærmere i østeuropa, Kina og andre dele af asien. Fuglen er ikke særlig stor, så det kan være, den er svær at se, hvis man er på udkig efter den. I så fald kan man prøve at lytte efter lyden af en frø. Det er nemlig lyden af en dværgrørvagtel, der pipper.

DR Nyheder skriver, at den særlige gæst er spottet i Vaserne i Birkerød, og at flere fugleglade danskere allerede er taget afsted for at se den lille fugl.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu