ANNONCE

Skabte falsk trafikprop og fik vej for sig selv

5. februar 2020 12:00 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det er utroligt, hvad der kan lade sig gøre med 99 mobiltelefoner, Google Maps og en lille trækvogn.

Skabte falsk trafikprop og fik vej for sig selv
Mange bilister bruger Google Maps som vejviser. Foto: Scanpix

Der er åbenbart ingen grænser for, hvad man kan udrette med lidt fantasi og teknisk forståelse. Det har en tysk kunstner for nylig bevist, da han lagde flere gader i landets hovedstad Berlin, skriver The Guardian blandt andre.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ved hjælp af 99 brugte mobiltelefoner billigt købt, lykkedes det nemlig for Simon Weckert at snyde Googles populære kort-tjeneste Google Maps til at melde ud, at der var trafikpropper lige netop der, hvor Weckert befandt sig.

Hvorfor har det så lagt gaderne øde? Jo, det skyldes, at Google Maps bruges af rigtig mange som realtids vejviser, og fordi kunstneren pludselig kom trækkende med de 99 telefoner med positioneringstjeneste slået til i en lille rød vogn, fejltolkede Google informationerne.

Eller, faktisk blev de ikke fejltolket – Google blev “snydt”. Systemet er nemlig indrettet således, at det indhenter data fra bilisters telefoner, og på den måde kan Google Maps fortælle dig, om der er meget trafik på en given vej på et givent tidspunkt.

Det skete også her – for tilbagemeldingen lød på 99 biler i ekstremt lav fart på meget lidt plads. Det blev af Google tolket som en massiv trafikprop. Derfor valgte mange bilister omveje, og det fik gaderne til at ligge øde, så Weckert kunne fortsætte sn tur med den lille røde trækvogn.

– Uanset, om det er med bil, trækvogn eller kamel, så elsker vi at se kreativ udnyttelse af Google Maps, for det hjælper os til over tid at lave endnu bedre kort, siger en Google talsmand til the Guardian.

Det er uvist, om Google selv opdagede miseren, men Simon Weckert gjorde da, hvad han kunne for det. En af de veje, han fik lagt øde, er hjemsted for Googles hovedkontor i netop Berlin.

Optrinnet kan du se på Youtube (der er ejet af Google) ved at klikke her.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu