ANNONCE

Skæbnevalg i USA: Sidste chance mod Romney

21. januar 2012 06:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Skæbnevalg i USA: Sidste chance mod Romney
Billede mangler

Når republikanske vælgere i dag går til stemmeurnerne for at sætte kryds ved deres foretrukne republikanske præsidentkandidat, tager valgkampen en afgørende drejning.
“South Carolina er i manges øjne sidste mulighed for at få stoppet Mitt Romney,” siger ekspert i amerikansk politik ved Københavns Universitet, Mads Fuglede, til Newspaq.
Før primærvalget i South Carolina har fem kandidater stadig mulighed for at blive præsident Barack Obamas førsteudfordrer ved præsidentvalget den 6. november, men én kandidat ligger flere længder foran de andre, forklarer Mads Fuglede.
Det drejer sig om den hovedrige forretningsmand Mitt Romney, som har vundet de to første primærvalg i Iowa og New Hampshire over rivalerne Newt Gingrich, Rick Santorum, Ron Paul og Rick Perry.
“Derfor er der en intens kamp blandt kandidaterne om at være det mest troværdige alternativ (til Mitt Romney, red.), og der er en intens kamp om at få skåret Mitt Romneys forspring ned, så han ikke løber fra de andre kandidater,” siger Mads Fuglede.
De seneste tre dage er Mitt Romney da også blevet kastet ud i et stormvejr af negative historier.
Det er blandt andet blevet afsløret, at den stenrige tidligere forretningsmand har en skatteprocent, som er 20 procentpoint lavere end gennemsnittets, ligesom adskillige investeringer og bankkonti i skattely er blevet hevet frem i lyset.
Fredag viste en meningsmåling, at de negative historier måske har påvirket vælgerne, da Newt Gingrich havde overhalet Mitt Romney. Gingrich stod til 35 pct. af vælgerne, mens Romney var forvist til andenpladsen med 29 pct. Ron Paul stod til 15 pct., mens Santorum med 14 og Rick Perry med 5 pct. slutter feltet af.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu