Skær seks år af boliglånet

17. januar 2013 20:52 | Af: Claus Forrai, Finansbureauet.dk
 
Skær seks år af boliglånet
Skær seks år af boliglånet

Valget mellem fastforrentet lån og flekslån behøver ikke være enten eller – det kan også være både og. Foto: Colourbox.

Vælg kombinationslån og skær seks år af boliglånet.

 

Valget mellem flekslån og fastforrentet lån er sværere end nogensinde. Men heldigvis findes der et låneprodukt, som kombinerer de to lånetyper.

 

Den ene måned er alle enige om, at renten vil stige. Og den næste måned er alle pludselig enige om, at den nu vil falde. At være prognosemager på renteudviklingen er sværere end nogensinde. Og det samme er valget mellem et flekslån og et fastforrentet lån.

 

Men faktisk findes der en nærmest ukendt mulighed for at kombinere flexlånets flydende lave renter med det fastforrentede låns vished om de fremtidige kvartårlige (eller månedlige) ydelser.

 

Produktet hedder et T-lån, og det gemmer sig bagerst på hylden hos Realkredit Danmark og BRFKredit. Og den byder låntagerne på en perfekt måde til at få glæde af de lave korte renter, uden at løbe helt de samme risici som ved et traditionelt flekslån.

 

Læs på finansbureauet.dk: Sådan skærer du 46 % af boligprisen

 

Et T-lån er en variant af flekslån, som i alt sin enkelthed går ud på, at ydelsen på lånet holdes konstant, og at det i stedet er restløbetiden på lånet der tilpasses, i takt med renteændringerne.

 

Proceduren ved optagelsen af et T lån, vil ofte være, at låntageren vælger at sidde for den samme ydelse, som vedkommende ville have haft hvis der i stedet var valgt et fastforrentet lån. Da rentebetalingen er lavere på et flekslån betyder det, at lånet normalt vil være fuldt ud afdraget flere år før det fastforrentede lån vil være betalt tilbage.

 

FinansBureauet har bedt BRFKredit om at regne på, hvor mange år man kan skære af restgælden, ved at konvertere til et T-lån. Og ved det nuværende renteniveau viser beregningerne, at der kan skæres 12,5 år af løbetiden, hvis man bevarer samme ydelse på lånet før skat. Bevarer man samme ydelse efter skat, vil der kunne skæres 6,5 år af lånets løbetid, så at lånet er ude af verden allerede efter godt 23 år.

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu