Skal du på dansegulvet til julefrokosten? Derfor skal du passe på trinene

15. december 2018 18:20 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En kvinde lagde sag an mod sin arbejdsgiver, efter hun faldt og slog sig gevaldigt til en firmajulefrokost - den sag tabte hun.

I sommer afsagde Vestre Landsret dom i en sag, hvor en kvinde var kommet slemt til skade under en dans til firmajulefrokosten. Hun slog sin venstre albue så slemt, at Arbejdsskadestyrelsen senere vurderede, at hun havde fået en méngrad på 5 %.

Hun faldt, fordi det klinkegulv, hun dansede rundt på, var glat – og derfor lagde hun sag an mod sin arbejdsgiver for at få erstatning for sin ødelagte albue. Det skriver Jurainfo.

Landsretten vurderer dog, at man selv har et vist ansvar for sine forbudte trin til firmajulefrokosten; kvinden fik nemlig sit erstatningskrav afvist.

For som på så mange andre dansegulve til julefrokoster rundt i landet søbede dansegulvet i spildte drinks og øl – og det mente dommerne ikke, var firmaets skyld. De havde nemlig tidligere på aftenen sørget for at tørre op, da der også da havde været glat på gulvet.

Advokatfirmaet Bird & Bird driver hjemmesiden Jurainfo – de har tilføjet deres egne kommentarer til dommen. Deres konklusion er, at så længe ens arbejdsgiver tager rimelige hensyn, så er det ens eget ansvar, at passe på, når dansegulvet skal indtages i en julefrokost-brandert:

“Af dommen kan udledes, at arbejdsgivere har en generel pligt til at sikre, at julefrokoster og andre firmafester afholdes på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis. Tager arbejdsgiveren sine forholdsregler og gør, hvad der rimeligt kan forventes for at undgå ulykker, vil arbejdsgiveren som udgangspunkt, men efter omstændighederne, heller ikke kunne blive pålagt et eventuelt erstatningsansvar.

Det kan endvidere udledes, at arbejdsgivere efter omstændighederne tillige kan komme til at hæfte for sine medarbejderes ansvarspådragende adfærd til julefrokoster og andre firmaarrangementer. I den konkrete sag havde medarbejderne dog ikke handlet ansvarspådragende, hvorfor arbejdsgiveren ikke kunne pålægges ansvar.”

I galleriet ovenfor kan du desuden se, hvornår du kan regne med at kunne køre bil igen efter en formodentlig våd julefrokost.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu