Skal du til udlandet i juledagene? Så skal du have styr på dette

1. december 2018 06:12 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Det kan blive både en træls og dyr fornøjelse ikke at være på mærkerne. Så at sige.

I en del andre lande skal du have et motorvejsmærkat siddende i forruden.

Så har du tænkt dig at køre en tur til udlandet i juledagene, så læs med her og undgå bøderne.

Især hvis du skal på ferie i Slovakiet, Slovenien, Ungarn, Østrig, Tjekkiet eller Schweiz kan det være en fordel at få styr på motorvejsmærkerne allerede inden, du tager afsted.

Det skriver interesseorganisationen Forenede Danske Motorejere, FDM.

Har du allerede mærket, vil det gå hurtigere, når du når landets grænse, oplyser FDM, der samtidig skriver, at du også undgår en bøde ved at have styr på sagerne.

Det er dog ikke kun på motorvejene, der flere steder kræves et mærke. Flere byer har indført såkaldte miljøzoner. Det kan du se i galleriet over artiklen – så er du forberedt.

– I flere lande – måske også flere end mange er klar over – kræver det et mærkat af den ene eller anden slags, hvis man vil køre på motorvejene eller ind i de større byer. Det gælder også, selvom man kun skal køre på et kort stykke af motorvejen. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvilke regler der gælder i de forskellige lande og sørge for at have gyldige miljø- og motorvejsmærkater, inden man kører hjemmefra. Mærkerne er nu en gang langt billigere end den bøde, man nemt risikerer, siger Dennis Lange, der er juridisk konsulent i FDM, i et nyhedsbrev.

Motorvejsmærkaterne gælder alle i en helt specifik periode. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom, hvis du bliver i udlandet henover nytår.

Du kan læse mere om mærkerne i de specifikke lande HER.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu