ANNONCE

Tørke: Skal jeg vande græsplænen?

23. maj 2018 20:30 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Vi er tæt på det meteorologer betegner som tørke. Men hvad med haven? Få svaret her...

Det sommeragtige majvejr har også sine ulemper. Lige nu er DMI’s tørkeindeks på vej op overalt i landet, og lokalt går det i det røde felt, inden maj er slut, skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Hvor det er højest, er tørkeindekset lokalt oppe i klasse 9 ud af 10 mulige.

– Uden nedbør af betydning, vil klasse 9 hurtigt brede sig. Og klasse 10 – det røde felt – rammer vi inden starten på juni, forudser klimatolog hos DMI, Mikael Scharling.

Og hvad så med haven, hvis vi får tørke?

Det har indehaver af Kolding Plantecenter, Martin Bruun, et bud på:

– Du må gerne vande græsplænen, men det er slet ikke nødvendigt. En gul græsplæne bliver grøn igen, når der kommer regn. Det er bedre, at koncentrere sig om sine krukker og hvis man har en nyplantet hæk. Det er bedre at bruge 10 kubikmeter vand frem for at skulle ud at købe 10 nye planter, siger Martin Bruun til Newsbreak.dk.

Tv-havemanden Søren Ryge er dog af en helt anden opfattelse:

– Det er noget fis. Tørke findes ikke herhjemme. Vand planter, hvis de begynder at hænge lidt. Men at noget tager skade efter 14 dage til en måneds varmt vejr uden vand, det er en gang fis, fortæller Søren Ryge til Newsbreak.dk.

Tørke er en længere periode, hvor tilførslen af vand falder til under det, der er behov for i en specifik region. Tørke er ikke et rent fysisk fænomen, men et samspil mellem tilførsel af vand og behov for vand, skriver Wikipedia.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu